Markedsføring i Google

Hva er det, Hvorfor er det lønnsomt, Annonserings pris og Hvor skal man starte?

Har du et ønske om å nå ut til flere og øke salget, men er usikker på hvordan? Hvorfor ikke starte med å annonsere på en plattform som har 259 millioner unike brukere og over 4,8 milliarder klikk daglig? Google Ads (tidligere Google Adwords) er Google´s markedsføringskanal hvor du kan nå ut til flere potensielle kunder, øke merkevarebevissthet og antall besøkende på hjemmesiden, få flere besøkende i butikken og mye mer!

Hva er annonsering i Google? 

Google Ads er skriftlige annonser som dukker opp øverst på Google´s resultatside når man gjennomfører et søk. Det er annonsørene selv som betaler for å få disse annonsene plassert helt øverst og så synlig som mulig. Dette gjøres for å nå ut til flere mennesker ved å spre informasjon til de som søker etter noe spesifikt på Google. 

Markedsføring Google SEO

Google er den søkemotoren som har aller flest brukere i forhold til konkurrentene. Det vil si at du gjennom Google vil nå ut til flere mennesker enn du vil gjennom andre søkemotorer. Man kan bruke Google Ads til å blant annet få flere kunder, øke salget av produkter eller tjenester og få flere besøkende til sin hjemmeside. 

 

Dette på en rimelig, enkel og effektiv måte. 

Hvorfor burde du bruke Google Ads? 
markedsføring Google Ads

Når man bruker Google som søkemotor leter en som oftest etter noe spesifikt. Dette betyr at man har en intensjon med søket som igjen betyr at man aktivt ser etter noe man er interessert i og potensielt bruke penger på. I form av søkeordene forteller de deg hva de er ute etter å kjøpe ettersom de bruker ord som omhandler de tjenestene eller produktene du tilbyr. Med Google Ads vil din annonse bli synlig hvis ord som er brukt i annonsen også blir brukt i søket. 

Dette er grunnen til at det å bruke Google Ads er så effektivt og lønnsomt.​

I motsetning til andre plattformer, som for eksempel Facebook, bruker Google Ads to hovedmåter for å nå folk: 
 

  • Gjennom Google Search Network, som brukes for å komme øverst i søk. 
     

  • Gjennom Google Display Network, som brukes for å plassere annonser på nettsider som Google Finans, Gmail, Blogger og YouTube

Trenger du enda en grunn? Dine konkurrenter bruker mest sannsynlig Google Ads og vil derfor være mer synlig. Tusenvis av Norske bedrifter bruker Google Ads for selvpromotering, noe som betyr at selv om du dukker opp i søkeresultatet vil du bli dyttet lengre ned på siden, under dine konkurrenter.

Er annonsering på Google egnet for små bedrifter?

Hvis man lurer på om Google Ads også er egnet for små bedrifter, er svaret ja. Dette er fordi Google Ads tilbyr fordeler som er laget spesielt for mindre bedrifter. Med Google Ads kan du gjøre slik at annonsen dukker opp i et spesifikt demografisk område. Ved å gjøre dette vil du rette annonsen kun mot de mest relevante, aktuelle og potensielle kundene. 

 

Med Google Ads betaler du kun for annonsen når noen klikker på den. Du kan sette opp budsjett på forhånd slik at du selv bestemmer prisen som betyr at du aldri betaler mer enn du planlegger. 

 

Google Ads fungerer for alle type bedrifter og virksomheter, stor eller liten. Det er en rimelig form for markedsføring som kan gjøre at man når den målgruppen man ønsker. For å gjøre det meste ut av Google Ads er det viktig at man har klare mål, at man vet hvordan den ideelle kunden ser ut og at man er klar over hvordan andre i samme bransje annonserer. 

annonsering på Google Små bedrifter

I Viking Mark gjennomfører vi en bransjeanalyse for alle våre kunder. Vi deler tips om hvordan man kan utvikle en strategi skreddersydd etter ditt behov, mål og ønsket budsjett. 

Hvor mye koster Google annonsering?

Ettersom Google baserer seg på pay-per-click (PPC) annonsering betaler du KUN når noen klikker på din annonse. Det betyr at du selv kan bestemme hvor mye du ønsker å bruke på annonseringen, eller man kan velge å sette opp et månedlig budsjett. 

 

Gjennom PPC betaler bedrifter Google for å treffe brukere basert på nøkkelord i søket. La oss si at du driver en skobutikk i Bergen. Da vil dette gi deg muligheten til å vise annonsene kun til de som bruker søkeordene ”skobutikk Bergen”. Du kan også velge å treffe helt spesielle segmenteringsgrupper basert på alder, kjønn, interesser, utdanning, sivilstatus osv. 

Vi har skrevet en artikkel med mer informasjon om dette. Les mer her!

Google ads markedsføring
kostnad Google ads
Hvordan starte med Google Adwords markedsføring?

Du kan enten lage din egen bruker eller du kan kontakte en Google partner, slik som Viking Mark, for å hjelpe deg å lage profesjonelle annonser slik at du får mest mulig utbytte av dine Google Ads. 

 

For å kunne lage annonser på Google Ads er du nødt til å lage en bruker på Google, deretter må du gå til ads.google.com og logge inn. Hvis du trenger hjelp har Google en Guide på sine hjemmesider som kan veilede deg. Du kan finne all informasjon om dette her: https://ads.google.com/home/resources/how-to-setup-googleads-a-checklist/

Book et uforpliktende møte

 

Takk takk! Du hører fra oss :)