10 enkle digital markedsførings og SEO tips for bedrifter i Bergen

SEO, søkemotoroptimalisering, går ut på å optimalisere nettsiden for å komme så høyt opp på søkemotorens resultatside som overhodet mulig. Google og andre søkemotorer som Bing eller Yahoo ser konstant på algoritmene for å forbedre kvaliteten på søkeresultatene for at de skal passe så godt som mulig for den som søker. På grunn av dette blir det vanskeligere og vanskeligere for virksomheter i Bergen å komme øverst på resultatsiden.

SEO i Bergen

Så hva kan du gjøre for å få nettsiden din til å rangere bedre? Her er 10 digital markedsføring og SEO tips som vil hjelpe deg raskt og enkelt.


Ha en rask side

Mange nettsteder har mange plugins de ikke trenger, sammen med enorme bildefiler på nettstedet og unødvendige popup-vinduer. Disse elementene bremser nettstedene og fører til at landingssidene bruker lengre tid på å laste opp.

gif

Hvordan fikse det? Gjennomfør en hastighetstest på nettstedet ditt og prøv å eliminere alt du ikke trenger. Hvis du ikke vet hvordan du skal gjøre det kan vi sjekke nettstedet ditt gratis og gi deg noen nyttige tips. Få en gratis nettstedsanalyse i dag!


Hjelper du?

Gir innholdet ditt svar på et spørsmål eller hjelper det kundene og brukerne dine? Sørg for at alt er nyttig og har en hensikt. Pass på at tittelen stemmer overens med alt du inkluderer på sidene dine. Brukeropplevelse er veldig viktig i disse dager og du vil få resultater av å gjøre dette.


Lag eviggrønt innhold

gif

Ikke gjør feilen med å alltid publisere rettidig innhold. Du får en anstendig mengde visninger i noen uker eller måneder, men når den tid er over vil ikke innleggene dine få mer trafikk. Det er helt innafor å poste noe innhold i tide, men sørg for at du også publiserer ”eviggrønt innhold” (innhold som er alltid er nyttig for kundene dine) som du kan poste på sosiale medier flere ganger og som driver trafikk til nettstedet ditt gang på gang.


Samarbeid

Ta kontakt med relevante sider i Bergen, partnere, eller andre bedrifter du kan samarbeide med, og prøv å organisk bygge linker med de. Det vil si å skape ordentlige do direct swaps (linker som går direkte til de samme sidene på hverandres nettsted). Det vil virkelig hjelpe med å klatre i rangeringen på Google.


Fiks eventuelle tekniske SEO problemer

gif

Det finnes noen raske løsninger som vil hjelpe deg. For eksempel er indeksering og brødsmule problemer ganske vanlige. Hvis du ikke kan gjøre dette selv er det verdt å ansette en profesjonell til å hjelpe deg.


Det er bedre å bruke et lokalt SEO selskap i stedet for noen i utlandet da de vil kunne forholde seg til eventuelle problemer du måtte ha, samt forstå kundenes og dine behov.


Optimaliser nettsiden med nøkkelord

Nøkkelordsanalyse er høyst nødvendig, og vi har skrevet mange poster dedikert til SEO optimalisering. Hvis du driver en virksomhet i Bergen bør du lese vår 7 SEO tips om søkemotoroptimalisering som fungerer.

gif

Du kan også finne mer informasjon I vår guide til SEO optimalisering på 1,2,3 her, finne ut hvor lang tid SEO tar før det får resultater her eller 5 SEO skrivetips som faktisk fungerer her.


Hvis du foretrekker å overlate SEO oppgaver til eksperter kan du alltids kontakte oss så hjelper vi deg! Kontakt oss i dag for en nøkkelordsanalyse.


Merk bildene dine!

Sørg for at alle bildene dine er merket med de korrekte taggene. Dette kan du gjøre med alle dine fremtidige bilder. Men hvis du virkelig vil gå i dybden kan du gå tilbake å gjøre dette på de bildene du allerede har publisert ved å slette de, gi de nytt navn og laste de opp igjen. Det er helt opp til deg!


Regelmessige oppdateringer kan være avgjørende

gif

Det kan være fristende å nedprioritere nytt innhold, men et regelmessig oppdatert nettsted kan gjøre underverker for merkevaren din. Selv om du bare publiserer noe en gang i uken bør du prøve å gjøre det så regelmessig som mulig.


Interne linker til nye sider og poster

Sørg for at hver eneste post du publiserer og hver landingsside du har på ditt nettsted er linket til andre relevante sider eller poster. Dette er noe vi ikke kan si mange nok ganger. Med nye sider og poster er du nødt til å linke til tidligere poster og sider som er relevante for det nye innholdet. På den måten har det nye innholdet en større mulighet til å bli rangert høyere.


Reparer de ødelagte lenkene

Gjennom årene har nettsiden din kanskje opparbeidet seg ødelagte linker til sider som ikke lenger eksisterer. Disse ødelagte lenkene kan ødelegge for SEO og det er derfor lurt å kvitte seg med de. Det er forskjellige måter dette kan gjøres på men den enkleste er ved å bruke en ”ødelagt link sjekker” som viser hvilke linker som er ødelagt og gir deg muligheten til å fikse de. Få nettsiden din sjekket gratis for å finne ut hvordan den kan forbedres.


Bonus tips: få fart på prosessen

gif

De aller fleste bedrifter ønsker å vite når de kan forvente å se resultater av investeringen, men SEO er ikke som betalt annonsering. Organisk SEO tar tid.


Å investere tid og energi i organisk SEO gir resultater, men hvis du ønsker å optimaliserer resultatene bør du i tillegg kjøre annonser på søkemotorer. Ved å kombinere organisk og betalt markedsføring på Google vil øke antall klikk og du vil se resultater nesten med en gang. Les mer om markedsføring i Google her.


Hva er dine tanker om digital markedsføring og SEO? Har du noen spørsmål? Kontakt oss I dag eller register deg her for å få tips og nyheter om smarte strategier.