3 SEO-tips for deg som ikke kan SEO

Tro det eller ei, du trenger ikke å være ekspert på søkemotoroptimalisering (SEO) for å ha en god og relevant side. Imidlertid er det ekstremt verdifullt å ha noen tips og triks i bakhånd for å forbedre rangeringen din på Google og selve brukeropplevelsen.

kvinne med datamaskin tips til deg som kan ikke SEO

I og med at Google har mange oppdateringer hvert år er det viktig at du holder tritt med SEO-spillet ditt kontinuerlig. Her er tre nyttige tips som du kan ta i bruk i dag!


1. Legg til interne og eksterne lenker

Ja, interne og eksterne lenker er fortsatt viktige for SEO. Her er måter å bruke dem effektivt:


Interne lenker

* Ikke legg til tilfeldige lenker som ikke forklarer spesifikke termer eller legger til merverdi for brukeren. Legg til interne lenker som tar brukeren til en annen artikkel om samme emne.

* Hvis den interne lenken er relatert gir artikkelen din en god brukeropplevelse. Ved å ha interne lenker lar du brukeren bruke mer tid på nettstedet ditt.

* Interne lenker øker også synligheten til de andre sidene.

* Hvis brukeren besøker mer enn én side på nettstedet ditt øker det engasjementet og reduserer avvisningsfrekvensen.


Eksterne lenker

* Legg til eksterne lenker bare om det er nødvendig.

* Hvis du har brukt informasjon fra andre sider kan du inkludere en lenke til den siden hvis den vil gi verdi til de besøkende.

* Ved å legge til eksterne lenker forstår Google og andre søkemotorer hva artikkelen din handler om.

* Det hjelper å øke rangeringen hvis artikkelen din er knyttet til verdifulle eksterne kilder.


2. Optimalisert URL

gif

Hvert år bør du gå gjennom artiklene dine og se om innholdet og URL-ene dine er optimaliserte. Kortere URL rangeres bedre i søkeresultater, og det er mye lettere for brukerne å forstå hva artikkelen din handler om, noe som igjen forbedrer brukeropplevelsen. Her er noen nyttige tips om hvordan du bør optimalisere dem.


For eksempel, hvis bloggen din inneholder artikler som må oppdateres hvert år må du ikke nevne året i URL-en. Når du bestemmer deg for å forbedre eller oppdatere innholdet bør du bare endre Metatittel der du inkluderer det nye året, men nettadressen endres ikke.


Eksempel:

* Ikke optimalisert URL

eksampel.no/blogg/oppskrift-salmon-2021

* Optimalisert URL:

eksampel.no/blogg/oppskrift-salmon


Lange URL-er gjør det vanskeligere å dele på sosiale medier fordi hele nettadressen ikke kan være synlig og kan derfor føles falsk eller virke som svindel for noen brukere. Et annet tips er å bruke bindestrek i stedet for understrek fordi Google-roboter leser nettadressen med bindestrek.

* Bindestrek: -

* Understrek: _


Sist, ikke bruk store bokstaver i nettadressen, fordi det kan forvirre søkemotorer.


3. Fokus på brukeropplevelse

gif

I juni 2021 hadde Google en offisiell rangeringsfaktoroppdatering kalt Core Web Vitals. Denne oppdateringen påvirker nettsteder med dårlig brukeropplevelse. Derfor burde du sørge for at innholdet ditt er lett å lese og er bruker- og mobilvennlig. Sørg for at du bruker bilder, videoer og infografikker, og andre grafiske elementer.


Sjekk hvor raskt nettstedet lastes inn og hvor raskt det samhandler med brukerne dine. SEO jobber hånd i hånd med brukeropplevelse (UX). Begge har det samme målet om å gi den mest relevante informasjonen til brukerne. Å jobbe med UX hjelper søkere med å finne informasjonen de leter etter, og dermed øke den organiske trafikken.


Kunne du tenke deg en en gratis nettsideanalyse! Vi fikser det!