5 måter å forbedre dine CTA for å få flere klikk

Språk kan enten forme eller ødelegge en CTA. Det er viktig å forstå hvilket språk som faktisk vil motivere publikummet ditt til å klikke og konvertere. Her er fem måter å forbedre CTA-språket for en større klikkfrekvens.


1. Start med et verb

Bruk verb som motiverer til handling, men bruk mer enn ett ord. En knapp som bare sier "Vis" gir ikke publikum motivasjon til å klikke. Du må nevne handlingen du vil at de skal gjøre, og varen eller fordelen de vil motta. Eksempler inkluderer:


• Få min guide • Se artikkel nå • Kontakt oss • Be om en demo • Søk tilbudet ditt


Hvis man vet hva man får når en klikker på knappen er det mer sannsynlig at man faktisk klikker på den.

OBS: Dette rådet gjelder ikke for å sende meldinger. “Send” knapper under skjemaer er selvforklarende.


2. Bruk tydelig språk

CTA er mer enn bare én knapp. Hva som står skrevet på knappen er like viktig som selve knappen. Sørg for at språket er klart og fokusert på målet med knappen.


La oss for eksempel si at du vil at dine besøkende skal laste ned en e-bok. Da bør du skrive en setning over knappen du vil at de besøkende skal trykke på, hvor det står noe sånt som: "Lær om hvordan du kan forbedre CTA-språket ditt nå. Klikk nedenfor for å få en gratis ebok i dag"


3. Personalisering

Hvem snakker du til? Ved å bruke menneskelig språk er det mye større sjanse for at de besøkende klikker på knappen. Si "Last ned din gratis e-bok" i stedet for å si "Last ned gratis e-bok". Ved å gjøre dette viser du at e-boken allerede er deres, det eneste de trenger å gjøre er å trykke på knappen for å laste den ned.


4. Få det til å føles eksklusivt

Bruk ord som "komplett", "siste" eller "nye" i knappene dine. Disse ordene vil skape en følelse av eksklusivitet og hastverk som vil motivere publikum til å klikke, slik at de ikke går glipp av tilbudet.


5. Hold det kort. Men ikke for kort.

Bruk færre ord for å fortelle besøkende om hva du vil at de skal gjøre. Velg å bruke et enkelt, og rett på sak, språk om innholdet de vil motta. Men unngå å sette tekniske eller veldig lange ord på knappene dine.


Samtidig må du huske at du ikke må bruke for få ord, fordi det gir en feilaktig fremstilling av formålet eller verdien av handlingen.


Hele målet med en CTA er å hjelpe en mennesker videre i kjøperens reise. Derfor er hver detalj viktig! Hva vil motivere brukeren til å fortsette? Hva sender dem videre til neste trinn? Er det farge? Bare språk? Selve tilbudet? Uansett mulig årsak, er språk absolutt en viktig faktor. Trenger du hjelp til å forbedre den generelle strategien for generering av kundeemner?