5 markedsføringsstrategier for restauranter med lavere budsjett i usikre tider

Som i de fleste andre virksomheter i verden i dag forandres også måten restauranter kommuniserer med kundene sine. Vi lever i et samfunn hvor ansikt til ansikt interaksjoner med kunder ikke lenger er en mulighet for de fleste bedrifter. Under visse tider må virksomheter tilpasse seg nye situasjoner og omgivelser i en utrolig hastighet. Vi ser flere og flere bedrifter legge ned og stenge, mens andre har vært i stand til å tilpasse seg og tilby nye, gode opplevelser til gjester på avstand.


Spørsmålet er, hvordan kan du tilpasse deg den nye situasjonen uten å bruke tonnevis av penger eller ha et skyhøyt budsjett? Her er noen tips for å komme i gang!


markedsføringsstrategier restauranter

1. Velg en sosial media Platform, og bruk den med omhu

For noen år siden var Pinterest den plattformen man brukte når man var ute etter inspirasjon. Så kom Instagram, etterfulgt av SnapChat, og nå TikTok. Hvordan kan en bedriftseier eller sjef finne tid og penger til å styre mange forskjellige sosiale media plattformer, når de allerede har masse å gjøre i arbeidshverdagen?


gif

Løsningen er ikke å ha et større budsjett, men å bruke ressursene bedre. Kan du få det resultatet du ønsker på sosiale medier hvis du prøver å være like god på alle sammen? Hvis du ikke kan det er løsningen veldig enkel: velg en (eller to) og bli skikkelig god på de. Den plattformen du velger avhenger av hvilken type bedrift du har. Men restauranter og de fleste bedrift-til-kunde virksomheter pleier å bruke Facebook, Instagram, eller begge deler.


2. Vær kreativ med det visuelle


Ved å finne måter å integrere markedsføring av reklameinnhold i de daglige oppgavene dine (dvs. ting du uansett skal gjøre) vil du spare både tid og penger. Få alle virksomheten din til å generere visuelt salgsfremmende innhold på sosiale medier.

gif

I en hårsalong kan du be stylisten å ta bilde av arbeidet og poste det på Instagram. På en restaurant kan du alltids dele menyen, retter, eventer du organiserer osv. Ved å bruke relevante emneknagger vil folk finne innholdet ditt selv når de ikke følger deg.


Og hvorfor stoppe med bilder når du kan gjøre dette med video også? Du kan bruke telefonene din til å filme kunders tilbakemelding, ta et bilde av utført arbeid, gi kundene dine en titt inn i det indre arbeidet til bedriften, eller filme deg selv snakke om bedriften og deres ekspertise i noen få minutter.


3. Lag din egen blogg eller e-bok

gif

En av de mest ettertraktede delene av restaurantpuslespillet er oppskriftene du har å tilby. Velg en håndfull av oppskriftene hvis du syns det er greit å dele de med dine lojale kunder og poste de på en blogg eller i en e-bok. Dette vil tiltrekke flere kunder til dine sosiale sider og nettsider ved å gi de noe verdifullt de kan dele med venner og bekjente. Du kan til og med vurdere å bruke e-boken på en nettsides landingsside for å lage en liste over eposter, og deretter nå ut til de regelmessig.


Noe du absolutt ikke bør gjøre er å gi kundene dine alle de hemmelige oppskriftene så de aldri trenger å komme tilbake til restauranten. Det betyr likevel ikke at du ikke kan dele noen av spesialitetene og oppskriftene fra tid til annen. Og på toppen av det hele vil kundene dine sette pris på innsatsen med kontakten med kundene, selv når den fysiske restauranten har måttet stenge på grunn av omstendighetene.


En blogg hvor du poster ´stories´ regelmessig om restauranten, eller deler verdifull informasjon, vil være en fantastisk mulighet til å booste ranking potensialet. Bare vær sikker på at det du produserer er konsekvent engasjerende innhold.4. Forbered din tilstedeværelse på nett

I usikre tider bruker folk internett for å kommunisere og knytte seg til bedrifter de ikke kan nå offline. Hvis du enda ikke har en sterk tilstedeværelse på nett, er akkurat nå tiden for å begynne.

gif

Husk at restaurantopplevelsen er langt mer enn smakfull mat. Nettsiden din kan etterlate et stort inntrykk på kundene dine. Vær sikker på å inkludere åpningstidene, tilbud, spesialiteter, leveringsmuligheter osv. Det er også viktig at kontaktinformasjonen er synlig og gir kunden flere muligheter til å kontakte bedriften med alle type henvendelser. For at kundene skal kunne finne deg må du passe på at nettsiden er Google-vennlig.


5. Forbered din Google My Business oppføring


Sist, hvis du enkelt vil bli funnet på Google av potensielle kunder trenger du er Google My Business profil. Dette er fantastisk verktøy for bedrifter som ønsker å tiltrekke seg lokale kunder – som for eksempel restauranter.

Google my business restauranter

Å legge til bedriften i oppføringen er gratis og du kan plassere all viktig informasjon som folk trenger å vite om bedriften her. GMB oppføring kommer med verktøy som kart, som viser hvor kundene kan finne deg, og telefonnummer så de vet hvor de skal ringe. Din Google My Business side er også en fantastisk mulighet til å vise frem anmeldelser og tilbakemeldinger fra fornøyde kunder.


Pro tips: du bør oppfordre kundene til å skrive anmeldelser og tilbakemeldinger ved å tilby de avslag på neste handel, eller sjansen til å vinne en premie. Jo mer sosial bevis du har på Google, desto mer er det sannsynlig at du tiltrekker deg nye kunder.


(5 + 1) Bonus tips: Definer markedet ditt

Det er feil av bedriftseiere å tro at hele verden ønsker å kjøpe ditt produkt. Realiteten er at bare en liten del av befolkningen kommer til å være interessert i å benytte seg av produktet eller tjenesten. Derfor er det beste du kan gjøre å identifisere markedet.


Dette er måten å gjøre det på:


1. Definer størrelsen på markedet – Hvor mange mennesker er i dette markedet? Det gir liten mening å lage en produkt som bare appellerer til en håndfull mennesker.

2. Markedsformue – Er målgruppen en gruppe som har råd til å kjøpe dine produkter eller tjenester? Dette bør gå hånd i hånd med størrelsen på markedet

3. Markedskonkurranse – Dette er veldig viktig. Hvor mange konkurrenter finnes det? Er det en del av markedet du kan sikte deg inn på? Hvem er dine største konkurrenter? Spor dem!

4. Din verdiproporsjon – Er din verdiproporsjon sterk nok til å nå gjennom støyet? Vil dine markedsførings strategier nå din målgruppe?Hvis du kan vise kundene dine at du ivaretar deres interesser nå, samtidig som du forbedrer merkevarebildet, kan du forberede deg på fremragende resultater. Og selvfølgelig, hvis du trenger mer hjelp, kan du kontakte oss på info@vikingmark.com