5 SEO skrivetips som faktisk fungerer i 2021

Det finnes utallige ideer om hva som skal til for at en blogg skal bli rangert høyt i Google. Ideer er gode å ha, men når alt kommer til alt så er det rangeringen som betyr noe. Det har ingen verdens ting å si om en artikkel er bra skrevet hvis ingen leser den, da det er rett og slett bortkastet. Både for deg og for dine potensielle kunder.

SEO skrivetips

I denne artikkelen deler vi måter og teknikker du kan bruke for å forbedre dine bloggposter, eller hvordan du kan skrive nye poster som er optimaliser for søkemotorer slik som Google.


1. Markedsundersøkelser og kundeprofilering


Er du egentlig klar over hva dine potensielle kunder ønsker? Først og fremst bør du finne ut hvordan din ideelle kunde ser ut, hva de ser etter, hvordan du kan hjelpe de med dine produkter eller tjenester, og hva de liker å lese om og interesserer seg for. Denne prosessen kaller vi for "kundeprofilering". Kundeprofilering er en måte å skape et bilde av din ideelle kunde, slik at du kan ta beslutninger basert på hvordan de tenker.


gif

Hvis du ikke vet hvor du skal starte kan du sjekke hva lignende bedrifter gjør. Hvordan markedsfører de seg selv? Hvilke type kunder prøver de å nå ut til? Bruk den informasjonen til inspirasjon slik at du kan skreddersy din bedrift og publikummet du ønsker å nå ut til.


2. Nøkkelordsanalyse


Nå som du vet hvem du skriver til kan du gjennomføre en nøkkelordsanalyse. Det er ganske rett fram – finn nøkkelord som ditt marked søker etter og skriv artikler hvor du inkluderer de søkeordene. Husk å matche artikkelen med nøkkelordene du velger å bruke.


gif

Artikler som baserer seg på informasjon bør veilede leseren gjennom emnet. Hold tekniske detaljer på et minimum, og forklar det så enkelt og kortfattet som mulig.Du kan finne informasjon om hvordan man kan gjennomføre en lokal nøkkelordsanalyse i denne artikkelen. Hvis du fremdeles trenger hjelp med å gjennomføre en nøkkelordsanalyse kan du også ta kontakt med oss .


3. Skriv engasjerende SEO-optimaliserte titler


Det betyr at du burde inkludere relevante nøkkelord i tittelen. La oss for eksempel se på tittelen til denne artikkelen: ”SEO skrivetips”, ”SEO i 2021”, ”SEO skrivetips som faktisk fungerer i 2021” – du skjønner tegningen. Det forteller deg også hva artikkelen handler om, hvor mange tips du får, og hva vi skal hjelpe deg med.


gif

Og når vi snakker om å analysere overskrifter bør du passe på å få med underoverskrifter. Du kan for eksempel bruke disse til å lettere bli funnet i Google. La oss si at spørsmålet du sikter inn på er ”Hvor kan jeg få lokal mat i Bergen?” – da skriver du kanskje ”lokal mat i Bergen” som en underoverskrift.4. Ha struktur på innholdet (artikler og nettsiden)


Strukturen på nettsiden og din SEO strategi går hånd i hånd. På samme måte er strukturen i bloggpostene dine essensielt for SEO.


Vellstrukturerte bloggposter er lettere å lese for både roboter og mennesker. Hver tittel bør belyse forskjellige temaer. På samme måte bør hvert avsnitt omhandle forskjellige temaer.


Når du leser gjennom artikkelen bør du passe på at hvert enkelt avsnitt handler om en spesifikk ting. Hvis du ser at du snakker om mange forskjellige ting i et avsnitt bør du dele de opp. Trenger du hjelp til å skrive eller lese over innholdet ditt? Vi kan gjøre det for deg!


5. Skriv for mennesker, ikke roboter


For å forklare det enkelt: Google vil at du skal skrive for mennesker. Når du putter en hel del nøkkelord overalt og lenker gjennom hele tekster vil ikke det gjøre artikkelen godt.


gif

Skriv med tanke på publikummet. Skriv artikkelen slik du hadde ønsket å lese den hvis du søkte etter spesifikke søkeord. Det vil holde publikummet ditt engasjert. Et engasjert publikum svikter ikke – de leser hele artikkelen og klikker på lenkene.Hvis du ser etter å booste din bedrifts tilstedeværelse i din by kan lokal SEO tjenester hjelpe. Vi håper disse 5 tipsene hjelper deg med å forbedre SEO skrivingen din. Meld deg på vår email liste hvis du ønsker flere tips og artikler som denne!