5 tips for å markedsføre en lokal restaurant eller kafé i 2021


Mange restauranteiere tror at det å servere mat av høy kvalitet er det eneste de trenger å gjøre for å drive en suksessfull virksomhet. Selv om dette er en veldig viktig faktor trenger man mer enn god mat for å drive en vellykket restaurant og utvikle en merkevare kundene føler de kan stole på.


Det er altfor mange restauranter som baserer seg på rykte og kommunikasjon mellom gjester for at potensielle kunder skal ville besøke spisestedet. Selv om denne strategien fungerer for noen er ikke alltid dette nok for lokale bedrifter og virksomheter.


Her er fem tips for å markedsføre din lokale restaurant eller kafé.Registrer restauranten din på Google My Business

registrer Google My business

Når noen lurer på, eller leter etter noe, så Googler de det. Hvis du enkelt vil bli funnet av noen er du nødt til å være på Google. Google My Business er en gratis tjeneste som setter restauranten din på kartet. Når du registrerer bedriften din på Google kan du oppdatere menyen, hjemmesiden, åpningstider, og annen nødvendig informasjon som gjestene dine bør vite. Google prioriterer dine lister og viser de på resultatsiden, spesielt hvis noen befinner seg i nærigheten av din restaurant.


Vil du ta det et steg videre og være helt sikker på at det første dine potensielle kunder ser er din restaurant? Da bør du og benytte deg av Google Ads. Les her for fem tips for annonsering av små- og mellomstore bedrifter på Google.Hold restaurantens merkevarebygging varig

merkevarebygging

Som alle andre virksomheter er du nødt til å etablere og personaliserer restaurantens identitet. Dette inkluderer logo, slagord, farger, fonter, tema, atmosfære, etc. Alt tilknyttet til restauranten bør støtte din unike merkevare, inkludert materialer i butikk/restaurant, sosiale medier kanaler og virksomhetens hjemmeside.


Når merkevaren er utviklet bør du holde deg ved den i alle markedsføringsstrategier. Å være tro mot identiteten gjør bedriften mer fremtredende og gjenkjennelig. Hvis du fokuserer på en lokal fiskerett bør du bygge markedsstrategien rundt det og holde deg unna ting som ikke er relevant.Bruk Sosiale Medier

gif

Uansett hvor stor eller liten restauranten din er bør du benytte deg av sosiale medier. Det er en av de letteste og billigste måtene å reklamere restauranten din på samt å holde stamkunder oppdatert på hva som skjer i restauranten.


Instagram, Facebook, LinkedIn, og til og med TikTok, gir deg muligheten til å bygge en relasjon med gjestene dine og putte bedriftens navn i hodet deres. Kundene dine er på sosiale medier og om du ikke engasjerer, underholder og kommuniserer med de der vil konkurrentene dine gjøre det.Oppdater hjemmesiden

oppdater hjemmesiden SEO

En optimal hjemmeside snakker godt om egen bedrift, og din restaurant er intet unntak. Hjemmesiden din må være funksjonell og enkel å navigere med bilder av høy kvalitet. Først og fremst fordi potensielle kunder bare kan relatere til det de ser på nett, og derfor er designet på hjemmesiden og hvor bra den fungerer avgjørende for å forme et godt inntrykk. I tillegg er det lurt fordi en enkel hjemmeside med innhold av høy kvalitet vil nå en god posisjon på Google søk.


Å poste menyen på hjemmesiden og andre plattformer er også viktig. Menyen er ditt viktigste markedsføringsverktøy og derfor bør du optimalisere det ved å bruke tiltalende bilder, gode beskrivelser og enestående design.Få tilbakemeldinger fra kunder


Den beste påvirkningskraften er fornøyde kunder. Tilbakemelding fra kunder er uvurderlig for restauranter i startsfasen.


Folk elsker å dele deres erfaringer på nett. De snakker for eksempel kanskje om deres besøk på din restaurant hvis de likte menyen, hvis suppen var for kald, eller hvis kundeservicen var eksepsjonell.

gif

Du kan få tilbakemeldinger fra kunder aktivt eller passivt. Aktivt vil være ved å spørre kunder om å følge dere på sosiale medier og kommentere hva de likte ved restauranten, eller å be de skrive en anmeldelse på Google.


Passivt vil være å sjekke Yelp eller se hva folk sier om restauranten i sosiale medier ved hjelp av å se hvor restauranten har blitt nevnt. Den siste muligheter lar deg samle tilbakemeldinger fra kunder uten å plage kundene, og gir deg mulighet til å lage nytt innhold.


Pro tip: Det er alltid lurt å svare kundene, uansett om tilbakemeldingene er positive eller negative. Husk å svare!Trenger du hjelp til å sette din lokale bedrift på kartet? Ta kontakt med oss for en gratis konsultasjon!