5 tips for markedsføring og annonsering i krisetider

Under sosiale eller økonomiske kriser er det forståelig at bedrifter reagerer med å pause eller utsette markedsføring av egen virksomhet for å redusere utgiftene. Dette er en menneskelig reaksjonen når det er skiftende omstendigheter.


Selv om markedsføring i vanskelige tider kan være utfordrende, er det i de fleste tilfeller ikke en effektiv strategi å stoppe all markedsføring. Å stoppe kommunikasjonen vil faktisk skade virksomheten i det lange løp.


Denne artikkelen utforsker praktiske og enkle handlinger bedriften din kan ta for seg for å maksimerer krisemarkedsføring i vanskelige tider.


1. Kommuniser bedre


gif

Uansett hva du gjør; ikke stopp kommunikasjonen med publikum! Det kan være vanskelig å vite hva slags innhold du skal publisere, hva du skal si og hvordan du skal si det. Spesielt i vanskelige tider. En god regel er å alltid vurdere kundenes perspektiv og hvordan krisen påvirker dem. Spør deg selv hva du kan gjøre for å få kunden til å føle seg ivaretatt.

2. Sett av tid til å bli bedre kjent med kundene dine

gif

Å kjenne kundene dine er alltid viktig i markedsføring. I løpet av en nedgang er denne kunnskapen enda viktigere for bedrifter som ønsker å beholde kundebasen. Selv om resesjoner nesten alltid fører til mindre forbruksutgifter generelt, responderer kunder forskjellig. Dette er derfor en flott mulighet til å finne ut hvordan din ideelle kunde ser ut, og kanskje til og med fokusere på spesifikke områder eller nisjer du syns virker interessante.


3. Optimaliser markedsføringsbudsjettet


Alle selskaper har en økonomisk forpliktelse til å maksimerer alle aspekter av markedsføringsinvesteringene, og dette blir langt mer kritisk i krisetider.


gif

Den største markedsføringsutgiften for de fleste bedrifter er betalt annonsering som Google Ads eller annonsering i sosiale medier. Mange selskaper vurderer å avslutte betalt annonsering og kutte kostnader i digital markedsføring i vanskelige tider og når situasjonen er som den er nå. Men det er ikke det lureste å gjøre.Faktorer å vurdere for betalte medier i krisetider inkluderer:

· Remarketing av viktige publikumsartikler

· Kampanjer, spesialtilbud og planlegging av rabatter

· Trendeksperimenter og omfordeling av budsjett4. Bruk sosiale medier på en smartere og mer effektiv måte

gif

Hvilke av de sosiale media plattformene du bruker gir deg de beste resultatene? Fokuser på de plattformene som gir deg mest synlighet.


Dette kan du gjøre:

· Legg til skreddersydde kampanjer i fremtredende sosiale plattformer

· Kjør infomeldinger og oppdater forretningsdetaljer, endringer og events

· Kommuniser interessante aktiviteter og kjør kampanjer med tjenester eller produkter som kan være med på å øke omsetningen.


5. Forstå situasjonen og utfordringene


Når det gjelder markedsføring under en nedtur er det barrierer man må vurdere. En av de viktigste punktene å huske på er at forbrukerne er mer forsiktige i en ustabil økonomi. I vanskelige tider ser forbrukerne etter måter å redusere ”unødvendige” utgifter for å imøtekomme nødvendighetene slik som mat, strøm, bolig osv.


Resultatene kan være forskjellige fra normale tider men det bør ikke skremme deg fra å prøve. I stedet bør du få en ”prøve og feile mentalitet”, hvor du kan teste ut forskjellige strategier og optimalisere det som gir best resultater.


Bonus: Andre ting du bør gjøre

gif

· Evaluer hvordan kundebasen din har blitt og kan fortsette å bli påvirket – vurder alle mulige alternativer.

· Bestem hvordan varen eller tjenesten din kan hjelpe kundene, samfunnet og større hjelpearbeid.

· Forstå omfanget av krisen og hvordan den vil påvirke din virksomhet.

· Oppdater forretningsinformasjon – åpningstider, kontaktinformasjon – på all kommunikasjon og nettsteder.

· Forstå hvilke ressurser som er tilgjengelige for deg, slik at du når som helst kan dreie meldinger for å adressere situasjonen og endre kundebehov.


Men om du ikke vil gjøre dette alene, og heller få hjelp av noen som allerede vet og har god kunnskap om hvordan dette fungerer, kan du kontakte oss så hjelper vi deg å nå dine mål.