5 viktige ting å se etter når du velger et digitalt markedsføringsbyrå

Enten du er ny i den digitale industrien eller du er ganske kjent med den digitale verden, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne når du velger et digitalt byrå. Hvorfor? Fordi det er så mange av dem der ute som hevder å være "annerledes" eller “høy standard" eller "spesialist" - når de i virkeligheten ser like ut og stort sett tilbyr de samme tjenestene.

hvordan velge digitalt markedsføringsbyrå bergen

Det riktige byrået for din virksomhet vil selvsagt avhenge av dine individuelle behov og krav - men det er noen få ting du alltid bør tenke på når du vurderer å ansette et digitalt byrå. I denne artikkelen introduserer vi deg for fem viktige ting du bør se etter når du velger din digitale markedsføringspartner.


1. Alder og bakgrunn

En veldig viktig ting å vurdere er byråets alder og bakgrunnen. Det dukker digitale byråer opp hele tiden - så mange av dem vil fortsatt bli klassifisert som ganske "nye". Hvis dette er tilfelle, bør du definitivt vurdere hva bakgrunnen og erfaringen er for medarbeiderne - og hvordan de kan bruke den erfaringen til å hjelpe virksomheten din med å nå sine mål.


For eksempel åpnet Viking Mark i 2018, og siden da har vi tilbudt kundene våre løsninger tilpasset ethvert behov. Vi er spesialisert på analyse, data, søkemotoroptimalisering, forretningsstrategi og historiefortelling. Men vi har også designet topp nettsteder, utført rebranding -prosesser og jobber tett med Facebook, Instagram, LinkedIn og andre sosiale plattformer.


2. Kunder

gif

Muligens en av de viktigste tingene å vurdere er byråets klientbase. Klart store kunder vil alltid være imponerende - men ikke undervurder de små heller. Mye av tiden vil et byrå ha mye mer kontroll og frihet over mindre kjente kunder - så det er en god idé å se på arbeidet de har gjort for dem og hva de har oppnådd. Når du ser på kundebasen, bør du også se på hvilken type klienter de har - og om noen av dem tilhører din bransje. Selv om det ikke er et problem at ingen av kundene jobber i samme industri som deg, er det noe veldig positiv hvis byrået allerede har god forståelse av markedet og bransjen din.


3. Arbeid - kvalitet, variasjon og resultater

En annen viktig ting å vurdere er hvilket type arbeid byrået har levert for sine kunder - samt kvaliteten og variasjonen i dette arbeidet. I tillegg til å vurdere utseendet og kvaliteten på arbeidet, er det viktig å også vurdere resultatene som er oppnådd gjennom dette arbeidet. For eksempel kan et byrå ha redesignet et nettsted, og det kan se bra ut - men hvis det er vanskelig å navigere og det har resultert i et fall i konverteringen, oppnår det egentlig ikke gode resultater.


4. Holdning og tilnærming med kundene

gif

Når du kjøper ting som klær ,og til og med teknologi, vil du normalt vurdere merket og sin approach før du kjøper - og den samme regelen bør gjelde når du velger et byrå. Se på nettstedet - gir innholdet deres mening? Eller er det fullt av byråsnakk og sjargong som ikke betyr noe?

På samme måte, når du tar kontakt med dem - hvordan svarer de? Har de vært vennlige og imøtekommende? Eller har de vært stand-offish og litt brå?


5. Kjernetjenester

En annen åpenbar ting du må vurdere er kjernetjenestene byrået tilbyr - og om de faktisk forholder seg til det du trenger. For eksempel, hvis du trenger byrået for å utføre en nettstedsanalyse - og de bare er spesialister på webdesign, er det en selvfølge at de ikke er det riktige alternativet for deg.


5+1: Sin forslag til din bedrift

gif

Sist, men ikke minst, må du også vurdere hva byrået foreslår for virksomheten din og hvorfor. Oppfyller de forslagene deres og overgår det forventningene dine? Og har de tatt seg tid til å bli kjent med virksomheten din og målene dine før de la et forslag sammen? Hvis de ikke har tatt seg tid til å bli kjent med virksomheten din kan det tyde på at de bare tilbyr et standardforslag som sannsynligvis ikke vil oppfylle dine forventninger eller hjelpe deg med å nå dine mål. De beste byråene bør bruke tid på å bli kjent med deg, din virksomhet og dine mål - før de legger sammen et skreddersydd løsningsforslag.


Trenger du hjelp til å designe den riktige strategien for å vokse digitalt? Ikke nøl med å kontakte oss, så ser vi nøye på saken din for å tilby deg den perfekte løsningen tilpasset dine behov. Du kan også melde deg på vår epostliste og bli den første som får nyttig informasjon om markedsføring, salg og smarte løsninger!