6 ideer til julekampanjer for B2B organisasjonerAt det feires i mer enn 160 land rundt i verden, g

At det feires i mer enn 160 land rundt i verden, gjør julen til en av de viktigste periodene i finansieringskalenderen for B2C bedrifter. Men hva med B2B bedrifter? Gir dette en mulighet for B2B også? Ja, det gjør det!

Jul annonsering og julekampanjer B2B bedrifter

Det som er enda mer spennende er at noen få merker har vært bakgrunn for diskusjoner på grunn av deres unike juleannonsekampanjer. De har brukt strategier for å lokke kjøperne inn, som har satt rekorder.


Hvis du planlegger en jule-epostkampanje, eller et storslått Facebook-innlegg for julesesongen, bør du lese videre.


1. Gi siden din et høytidsdesign


Julen er rett rundt hjørnet, og det er en perfekt tid for å spre julestemning både på hjemmesiden og de sosiale medieplattformene dine. Så hvorfor vente? Start med å fikse logoen og profilbildet på sosiale medier til noe som appellerer til publikummet. Bruk disse bildene gjennom julesesongen, både på nett og print.

Par som gir gaver til hverandre B2B inspirasjon

Legg til litt julestemning i overskriftene dine på sosiale medier, eller overrask besøkende på nettstedet ved å ønske de velkommen ved hjelp av julebasert grafikk, i tillegg til ønsker som ”God jul”. Du kan også umiddelbart sette de besøkende i julestemning ved å bytte til grafikk med høytidstema for nettsiden tin.


2. Del blogg- og sosiale media poster med juletema


Enten om det er innhold på sosiale medier, eller en blogg, bør du lage unike poster som gir kunden det de trenger, og som viser arbeidet du har lagt i.

julekampanjer markedsføring eksempel med julemat

For eksempel kan restauranter dele deres favoritt høytidsoppskrift, treningssentre kan gi noen tips om hvordan man kan holde seg i form gjennom julen, og nettbutikker kan skrive poster som gir tips om hva man bør gi i julegave til venner og familie denne julen. Det betyr at uansett hvilken bransje du tilhører, bør du inkludere julebasert innhold som appellerer til kundene dine.


Etsy er for eksempel et populært e-handel nettsted som er fokusert på håndlagde gjenstander og håndverksutstyr, hvor de har samlet de beste julegavetipsene i form av en gjennomført blogg.


3. Glem aldri å belønne dine lojale følgere

salg 50% på nettet for jul

Følgerne dine på sosiale medier er dine beste merkeambassadører. Så hvorfor ikke takke de denne julen ved å tilby de eksklusive tilbud? Nettbutikker kan dele digitale kuponger på sosiale media plattformer eller lage en landingsside med unike tilbud, og deretter promotere de eksklusivt på sosiale medier. Hvis du eier en lokal bedrift kan du tilby julekuponger som kundene kan printe ut hjemme, som du promoterer på de sosiale media plattformene.


4. Skreddersy e-post kampanjer for julesesongen

Planlegg en juleinspirert e-post kampanje for å vise frem produkter, tilbud, eller dele spesifikk informasjon som er relevant for sesongen.

julemarked og julekampanjer eksempel med to jenter som ser på produkter

E-post tilbyr et mer personlig tilpasset innhold, og det å bruke denne metoden for å nå publikummet vil få best respons på sosiale medier. I tillegg til å informere om tilbud bør du bruke e-post til å sende en personlig julehilsen, som ser ut som et brev til en venn. Dette fordi ingen liker å føle seg som en av mange.


5. Bruk penger på konkurranser med juletema


Juleinspirerte trekninger er en god måte å fange oppmerksomhet gjennom den store

julegaver som brukes på konkurranser med juletema

konkurransen mellom bedrifter i julen. De fleste av konkurransene, og trekningene, krever at publikum bruker med enn bare en viss sum på produktene du tilbyr.


Forsikre deg om at konkurransen inkluderer så mange mennesker som mulig. Du kan gi premier både til bete og dårligste deltager for å skape et øyeblikk av glede blant kundene. Denne ideen handler mer om å generere publisitet, så post om det på sosiale mediekanaler også.6. Skap en følelse av at det haster i annonsene dine


De fleste vellykkede e-handelsbedrifter er enige om at kundene har en tendens til å kjøpe produkter når de tror de har dårlig tid, for eksempel ved frister eller oversikt over hvor

julemarked og følelse av det haster å kjøpe

mange produkter det er igjen på lager. Julen er den ideelle tiden for å inkludere slike funksjoner i annonsene dine.


Det kan være å informere følgerne dine via sosiale medier om antall enheter igjen eller et spesielt tidsbegrenset tilbud (gratis frakt/rabatter) for spesifikke produkter.Og her er vi!

Det er en del ting du trenger å tenke på for å få til noen gode salg gjennom denne magiske tiden på året. Så det betyr ikke noe om du opererer som en B2B, e-handel, eller en non-profitt organisasjon. Julen er tiden som kreative løsninger for å kommunisere med kundene dine.


Ikke kast bort tiden din, planlegg kampanjen nå, og nyt julen senere!