Annonsering i Google: 5 tips for små- og mellomstore bedrifter


Ønsker du en fleksibel, billig og rask måte å nå ut til flere potensielle kunder? Med hele 91% av alle søk verden over er Google den desidert største søkemotoren. Har du noen gang brukt Google til å finne informasjon om et produkt eller en tjeneste? Du er ikke alene! Google blir bruk av forbrukere mer enn noen annen søkemotor.


Små, lokale bedrifter kan dra mye nytte av en tjeneste som dette ettersom forbrukere hele tiden googler steder og bedrifter nær seg. I denne artikkelen gir vi deg 5 tips om hvordan du som liten- eller mellomstor bedrift kan få mest ut av Google Ads så du også kan øke salg og merkevarebevissthet på en enkel og effektiv måte.


annonsering i Google

Fastslå mål og budsjett

Hva er målene dine? Er det å bygge merkevarebevissthet? Få flere kunder? Få flere besøkende på hjemmesiden? Selge mer? Du trenger verken mye penger eller et stort budsjett for å få resultater. Det er faktisk bedre å starte lite og vokse gradvis. Når det kommer til hvor mye penger du ønsker å bruke i løpet av en måned er det viktig å starte med å sette et daglig budsjett. Her er en formel for hvordan du på enklest og mest effektiv måte kan finne riktig budsjett for din bedrift:


(Totalt Markedsførings Budsjett *Prosent til AdWords)/Dager i Måneden = Daglig Budsjett


Det er spesielt viktig at du i begynnelsen av en kampanje, eller som ny AdWord bruker, setter et budsjett og følger dette. Det er den eneste måten du kan se resultater og deretter bestemme om du trenger å gjøre forandringer i enten kampanjen eller budsjettet.


Vær spesifikk og hold det enkelt


gif

Det lureste å gjøre er å lage kampanjer for hver kategori for produkter eller tjenester du tilbyr. Deretter bør du finne nøkkelord som forbrukeren kan bruke i Google søket.


Nøkkelord er ord eller fraser som blir brukt til å matche dine annonser med ting forbrukere søker etter. Ved å velge relevante og gode søkeord for din kampanje kan du nå ut til de forbrukerne du måtte ønske, når du måtte ønske. I Viking Mark gjør vi alltid en nøkkelordanalyse før enhver kampanje med kundene våre. En nøkkelordanalyse er en prosess hvor vi analyserer nøkkelordene eller frasene som får flest besøkende gjennom organiske eller betalte søk. Derfor er det ideelt å få en profesjonell nøkkelordanalyse hvis du ønsker å spare tid og penger.


Når det er sagt så er ikke dette absolutt nødvendig. Som nevnt tidligere kan du starte enkelt og spesifikt, og ta det derfra. La oss for eksempel si at du driver din egen kafe i Bergen. Da kan du legge til ”Kafe Bergen” i Google Ads kampanjen din og når folk da søker ”kafe i Bergen” i Google søk er det sjanse for at annonsen din dukker opp på resultatsiden.


All optimalisering i verden vil ikke få deg noe sted hvis ikke du starter med de rette nøkkelordene. Faktisk vil det å bruke spesifikke nøkkelord gi deg en fantastisk mulighet til å øke inntektene og unngå å kaste bort penger.


Finn din målgruppe


Det er viktig å vite hvordan din ideelle kunde ser ut i form av alder, bosted, lokasjon, språk, interesser og hvilken enhet de bruker. Dette er for å rette annonsene spesifikt mot målgruppen.


Å nå ut til for mange kan være feil strategi og det kan være flere grunner til at kontoen din ikke får de resultatene den potensielt kan få. Det kan være at du retter deg mot feil lokasjon, enhet, plattform eller at du rett og slett bruker feil nøkkelord. Hvis dette skjer er penger brukt bortimot bortkastet.


Trenger du hjelp til å definere din ideelle kunde? Kontakt oss så hjelper vi deg!


Remarketing


Remarketing er annonser du får fra forskjellige bedrifter etter å ha besøkt hjemmesiden deres uten å kjøpe noe. Når noen klikker seg inn på din nettside viser det at de er interessert i produktet eller tjenesten. En fundamental regel for reklame, kjent for ”The Seven Times Factor,” tar utgangspunkt i at en potensiell kunde må se en annonse syv ganger, eller mer, før de velge å kjøpe. Remarketing er en perfekt måte å minne forbrukere på hva de allerede trenger eller vil ha.


Remarketing gir ofte høye konverteringsfrekvenser og er en fin måte for eiere av mindre bedrifter å bruke markedsføringsbudsjettet på best mulig måte. Google er ikke de eneste som bruker remarketing. Den nærmeste konkurrenten er Facebook som kjører et retargeting system som ligner på Google sitt gjennom Facebook advertising.


Ikke nøl med å ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp til å sette opp en remarketing-strategi i Google Ads eller på sosiale medier.


Tracking


gif

Det er umulig å vite om annonsene fungerer hvis du ikke holder et øye på resultatene. Derfor er tracking noe av det viktigste du kan gjøre for din Google Ads bruker. For å få den beste og mest nøyaktige dataen anbefaler vi å ha en Google Analytics konto i tillegg til din Google Ads konto. Med Google Analytics kan du finne ut av hvor de besøkende fant hjemmesiden din, demografisk informasjon, om annonsene konverteres, hvilken side som har mest trafikk, hvordan brukerne samhandler med nettsiden din, og mye mer.


Hos Viking Mark tilbyr vi månedlige rapporter med detaljert data om sosiale medier, besøkende på hjemmesiden og kampanjeresultater. Trenger du hjelp med å tracke din data, forstå statistikken eller optimalisere resultatene? Kontakt oss i dag så hjelper vi deg!


Når det kommer til startups og små bedrifter er Google Adwords et viktig verktøy med fantastisk potensial. Ved å lære hvordan man på enklest mulig måte kan få de beste resultatene vil dette være en innvestering.