Forskjellen mellom Google Ads annonsering og SEO

Søkemotoroptimalisering (SEO) eller Google Ads? Hva er best for virksomheten din? De har forskjeller og likheter, og det er situasjoner hvor du bør bruke de sammen eller hver for seg, avhengig av forretnings- og markedsføringsmålene dine. Om du velger å bruke SEO eller annonsering på Google, avhenger til syvende og sist av din forretningssituasjon.

Forskjellen mellom Google Ads annonsering og SEO

Lær hvordan og når du skal inkludere dem i markedsføringsstrategien din i denne artikkelen.


Hva er SEO?

Søkemotoroptimalisering eller SEO har å gjøre med å få bedre rangering på søkeresultatsidene til Google, Yahoo, Bing og andre søkemotorer. De fleste SEO-strategier sentrerer seg rundt Google fordi de har over 92% av søkemotorens markedsandel.

gif

For å vises på resultatsiden må du sørge for at nettstedet ditt er søkemotorvennlig. Et søkemotorvennlig nettsted kan enkelt 'leses' av søkemotorer og lett brukes av brukere. Som sådan må du lære om rangeringsfaktorer, teknisk SEO, lenkebygging, innholdsopprettelse og mye mer hvis du vil vises høyere opp på Googles resultatside.


Du kan lese mer her om SEO -tips for små bedrifter og SEO -tips for å forbedre din lokale rangering her.


Hva er Google Ads, SEM og PPC?

Hvis du er ny innen digital markedsføring, har du kanskje hørt om PPC, Adwords, CPC, bud og kampanjer uten å vite hva disse ordene betyr. Ikke bekymre deg, det er lettere enn det du kanskje tenker!

gif

Google Adwords (nå kjent som Google Ads) er en annonseringsplattform som eies av Google. Annonsører kan bruke denne plattformen til å plassere annonsene sine på Googles søkeresultatsider, Google -produkter (YouTube, Gmail osv.) Og til tusenvis av andre nettsteder som er Google Partners.


PPC, pay per click på engelsk, er en form for søkemotormarkedsføring (SEM) der en annonsør betaler hver gang noen klikker på annonsen. Som annonsør kan du velge å betale når noen klikker på annonsen din (kostnad per klikk eller CPC) eller når folk ser annonsen din (CPM eller kostnad per tusenvis av visninger).


Kostnaden for PPC -annonser avhenger vanligvis av bransjen din og søkevolumet for søkeordet du målretter mot. Vi har også dedikert en full artikkel til hvor mye Google Ads koster. Klikk her for å lese mer.


SEO vs. PPC: Hva er bedre?

SEO vs annonsering på Google

Søkemotoroptimalisering (SEO) kan hjelpe innholdet ditt til å rangere høyt på søkemotorer, noe som gjør det mer sannsynlig at publikummet ditt klikker og stoler på innholdet ditt. Hvis du ikke rangerer på første resultatsiden blir du mest sannsynlig ikke funnet av dine potensielle kunder. Har du noen gang hørt vitsen: The Best Place To Hide A Dead Body Is Page 2 Of Google?


SEO er også mer effektivt for lokale søk og kan øke din online tilstedeværelse over en lengre periode. Pay-per-click (PPC), derimot, er en oppkjøpsstrategi som krever at du bruker annonsepenger for å få innholdet ditt foran et publikum når de søker etter bestemte søkeord på nettet. Imidlertid vil du få øyeblikkelige resultater med annonsering på søkemotorer.


Bruk SEO hvis...

• Du ønsker å bygge merkevareautoriteten din.

• Markedsføringsbudsjettet ditt er lavt.

• Du ønsker å maksimere din langsiktige avkastning på investering (ROI).

• Du ønsker å lage innhold som når publikummet ditt på forskjellige stadier av salgstrakten.


Bruk Annonsering på Google hvis…

Du vil få bedre resultater med PPC i situasjoner der:

• Du vil ha raske resultater.

• Produktet ditt er nytt eller det første av sitt slag.

• Du markedsfører et tidssensitivt tilbud, som et ferie salg.

• Du vil lede publikum til en salgs- eller destinasjonsside.


Oppsummering

SEO trafikk og Google Adwords

Noen mennesker mener at når du får SEO-trafikk, trenger du ikke bruke AdWords, men dette er en feil tilnærming. Selv om du har gode rangeringer, kan du fortsatt bruke AdWords og få mer eksponering for de samme søkeordene som du får SEO –trafikk fra. På denne måten kan du dominere den første resultatsiden, og ikke bare en posisjon.


AdWords og SEO er ikke konkurrenter, men de er to kraftige verktøy som kan brukes samtidig. Bruk AdWords for å begynne å få trafikk og parallelt arbeide med SEO, plan for innholdsmarkedsføring og kampanjer på sosiale medier, slik at du får organisk trafikk og besøk fra sosiale nettverk. Med andre ord kan du bruke AdWords når du vil ha trafikk raskt, men du trenger SEO for en langsiktig og stabil online suksess.