Google Ads eller annonsering på Facebook, Instagram, LinkedIn?


Google ads eller annonsering Facebook Instagram LinkedIN

I digital markedsføring er Google Ads og Facebook Ads de to mest brukte plattformene. Hvis du vil nå ut til flest kunder er dette kanalene som er lurest å benytte seg av. Facebook har per dags dato mer enn 2.3 milliarder aktive månedlige brukere, mens Google Ads når ut til milliarder av mennesker hver eneste dag.


Men når det kommer til å fordele annonseringsbudsjettet og ta en endelig avgjørelse,

gif

hvilken plattform bør du velge? Google Ads eller Facebook Ads? Instagram eller LinkedIn?


Når man skal bestemme seg for hvilken plattform man ønsker å benytte seg av er det forskjellig faktorer som avgjør, slik som demografi, din ideelle kundeprofil, brukerbase i hver sosiale media kanal, estimert budsjett (noen plattformer er dyrere), produktet eller tjenesten du tilbyr, og innholdet du skal markedsføre. Så, hvilken plattform burde jeg annonsere på?


Google Ads vs Facebook Ads

Google Ads vs Facebook ads

Google Ads og Facebook Ads er begge gode steder å bruke for å markedsføre din virksomhet. De er relativt billige (avhenger av hvilket marked du tilhører) og begge har milliarder av aktive brukere med ulike mål. Er den ene bedre enn den andre? Svaret avhenger av ditt mål, kundeprofil og budsjett.


- Hvis du vil selge produkter/tjenester direkte og du vet hva kundene dine ser etter eller vil ha er Google Ads stedet for deg.

- Hvis du vil bygge merkevarebevissthet, øke antall følgere på sosiale medier, eller nå ut med en bredere profil er Facebook stedet for deg.

- Hvis svaret ditt er salg, konsultasjoner eller noe i den banen er både Facebook og Google optimalt for deg. I så fall er den beste strategien teste, optimalisere, teste igjen og velge den plattformen som gir best resultat.LinkedIn Ads vs Facebook/Instagram Ads


Instagram er den ultimate sosiale media plattformen for deling av bilder og annet visuelt innhold. Hvis du jobber med e-handel er Instagram nøkkelen til din digitale markedsføringssuksess.

LinkedIn Ads vs Facebook ads

Hvis du vil nå ut til flere mennesker vil Facebook hjelpe deg å nå det målet. Imidlertid er det lurt å huske på at Facebook brukere normalt sett ikke har en kjøpers tankegang og vanligvis bruker man Facebook til å scrolle gjennom feeden med intensjon om å samhandle med venner, svare på event invitasjoner, eller se på memes. Hvis du kjører en kampanje er det lurt å fokusere på en spesifikk gruppe mennesker du ønsker å treffe, for selv om antall mennesker du når ut til er viktig, er intensjonen til de menneskene du når ut til desto viktigere.


For eiere av bedrifter, markedsføringssjefer, grundere og administrerende direktører er markedsføring på LinkedIn den beste løsningen for å promotere egen bedrift, produkt, eller tjeneste (spesielt for ledende generasjon i B2B markeder). I tillegg er LinkedIn det åpenbare valget for en B2B markedsføringskampanje når man skal velge mellom LinkedIn og Facebook markedsføring.


LinkedIn Ads vs Google Ads


Google Ads brukes best til intensjons-drevne søk. Hvis du vet hva publikummet ditt ser etter,

LinkedIn ads vs Google Ads

som et spesifikt produkt, tjeneste eller informasjon er Google Ads best å bruke. Hvis din bedrift trives best på det lokale markedet og har en mindre målgruppe er Google Ads mest riktig for deg å bruke for å kunne få forbrukeren til å velge din virksomhet framfor en konkurrent.


Hvis du vil kjøre en B2B kampanje hvor du vet hvem du ønsker å nå ut til (spesifikke bedrifter eller posisjoner) er LinkedIn den mest effektive plattformen for kvalitetsgenerering. Du kan treffe stillingstitler, ferdighetssett, ansiennitet, års erfaring og flere andre filtre for å nå dine ideelle og potensielle kunder.


Hvis du ønsker å snakke om disse sosiale plattformene, leadgerering, digital markedsføring, markedsføring på sosiale medier og/eller LinkedIn- annonseringsstrategier så må du ikke nøle med å kontakte oss for en gratis konsultasjon.