Har du en bra nok hjemmeside? 7 kjennetegn på at du har en god nettside

Det er tusenvis av nettsteder i Norge, så hvordan kan du skille deg ut fra konkurrentene dine? Nettsteder er en av de viktigste eiendelene i en virksomhet. Å ha en troverdig, profesjonell og engasjerende online tilstedeværelse krever arbeid og tålmodighet. Her er noen viktige ting du bør vurdere når du fornyer eller bygger nettstedet ditt.

har du bra nok hjemmeside god nettside

1. Struktur

gif

Gode nettsteder er godt organisert og følger en struktur. De er ikke rotete; de er rene og profesjonelle. De er også bygget rundt en målgruppe og et marked. Et nettsted burde være tilgjengelig og brukervennlig.


Ved å lage en gjennomtenkt struktur på hjemmesiden din, vil besøkende bedre kunne navigere og finne innholdet på nettstedet. En klar struktur gjør at Google enkelt kan gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt. Du kan lese mer her om søkemotoroptimaliseringstips.


2. Enkel å navigere


Vellykkede nettsteder bør være enkel og brukervennlig å navigere. Besøkende må finne alt de trenger raskt og enkelt. Hvis brukere bruker lang tid på å få svar på det de lurer på, blir de frustrerte og benytter seg av konkurrentene dine i stedet for.


3. Optimalisert for mobil

gif

I dag er det ingen unnskyldninger, nettstedet ditt må se bra ut og fungere godt på hvilken som helst enhet. Flere og flere besøker nettsider gjennom mobilenheter, og en god hjemmeside burde se bra ut på telefoner og nettbrett.


Optimalisering for mobil vil forbedre både opplevelsen av dine besøkende og posisjonen din på Google og andre søkemotorer.4. Originalt innhold


Nettsteder av høy kvalitet fokuserer på publikums behov, ikke på det de selger. Godt og fresht innhold bygger besøkendes interesse og inviterer dem til å engasjere seg, dele med vennene sine og komme tilbake for mer. Google også verdsetter innhold som er relevant og interessant for brukerne, så det å lage originalt innhold er en fin måte å oppgradere din digital markedsføring.


Noen selskaper bestemmer seg for å gjøre dette ved å skrive artikler eller blogginnlegg om sine produkter eller tjenester, mens andre oppretter sider med ofte stilte spørsmål fra kunder (FAQ´s). Hvis du trenger hjelp med innholdet på nettstedet ditt, kan vi hjelpe deg.5. Tydelige Calls to action (CTA)

gif

Hvis nettstedet ditt ikke ber besøkende om noe eller stiller de spørsmål, vil de sikkert ikke gjøre noe heller. Hva er formålet med nettstedet ditt? Vet besøkende dine hva formålet ditt er?


Hvis du selger et produkt eller en tjeneste må nettstedet ditt være en sentral del av produktstrategien din. Selv informasjonsnettsteder vil at besøkende skal lese og dele artikler, følge selskapet på sosiale medier, laste ned verktøysett, bli med på mailinglister eller lære mer om organisasjonen. Spør deg selv formålet med nettstedet og inkluder en hoved -CTA på hver side.6. Søkemotoroptimalisering


Det er ikke nok å bygge et pent nettsted som er enkelt å bruke. Nettstedet må ha trafikk. Et flott nettsted uten besøkende er en usynlig plass.

gif

SEO eller søkemotoroptimalisering vil bidra til å få flere besøkende til nettstedet. Effektiv SEO tar tid og innsats for å se resultater, men det vil styrke nettstedet ditt og levere avkastning (ROI).


Høres dette overveldende ut? Les om SEO I Norge på 1, 2, 3 her eller kontakt oss i dag, så hjelper vi deg med å være på Googles første resultatside.7. Sporing og analyse


Vet du hvordan besøkende på nettstedet ditt samhandler med siden? Hvor klikker de? Hva er de mest besøkte sidene? Forlater de nettstedet ditt uten noen interaksjon?

Sporing og nettstedsanalyse gir innsikt i hva som skjer på et nettsted. Gode sider måler trafikk og markedsføringseffekt. Sporing hjelper også med å lettere kunne appellere til kunder, generere relevante annonser og opprette et nettsted med høyere konvertering.


For å ha et godt nettsted, er det viktig å spore hva som fungerer og gjøre smarte endringer. Hvis du vil lære mer om hvordan besøkende samhandler med nettstedet ditt, kan du kontakte oss. Du kan også melde deg på vår epostliste og bli den første som får nyttig informasjon om markedsføring, salg og smarte løsninger.Dette er en generell oversikt over syv dype emner! Disse grunnleggende ideene vil hjelpe deg med å begynne å få mer verdi ut av din nettside og kanskje identifisere fallgruver. Hvis du vil ha et dypere dykk, er Viking Mark klar til å hjelpe!