Hva er en SEO-analyse?

En SEO-analyse er en omfattende evaluering av din digitale tilstedeværelse. Målet med denne typen revisjon er å identifisere eventuelle problemer som kan påvirke dine organiske resultater på søkemotorer.


En SEO-analyse bør gi nyttig informasjon om problemer med innholdet ditt, nettstedets struktur, brukeropplevelse, konkurransedyktige utsikter og mye mer. Alle elementer i en SEO-analyse faller innenfor én av tre hovedkategorier: On-page SEO, teknisk SEO og Off-page SEO.


  • On-page SEO refererer til optimalisering av individuelle landingssider ved å fokusere på innholdet og HTML-kildekoden.

  • Teknisk SEO refererer til optimalisering av nettstedet ditt for posisjonering på søkemotorer og indeksering.

  • Off-page SEO refererer til potensielle handlinger eller teknikker som tas utenfor ditt eget nettsted, for eksempel linkbuilding eller markedsføring av sosiale medier.


Alle tre fokuserer på å forbedre rangeringen din på søkeresultatsider (SERP), noe som igjen kan ha en enorm effekt på virksomheten din. Det er viktig å vite at det ikke er riktig eller dårlig tidspunkt å starte en SEO-analyse. Det eneste gale er aldri å gjøre det i det hele tatt.


Hvor bør du ha fokuset når du gjennomfører SEO-analysen din?

traffikkanalyse av nettside representert av zebra kryss

Trafikkanalyse

Når du analyserer trafikken din må du undersøke hver kanal og se hvor trafikken kommer fra. Det innebærer å sjekke organisk, henvisning, sosiale medier, e -postmarkedsføring, betalt søk, betalt sosial og direkte trafikk, i tillegg til andre potensielle kanaler der du kan tiltrekke besøkende.


Ideelt sett bør du trekke inn størstedelen av trafikken din fra organiske kilder fordi dette normalt gir de beste besøkende. I tillegg trenger du ikke å betale for organiske besøkende som du må for betalte kanaler.


Konsekvent kjøring av trafikk fra organiske kilder vil også sikre at du har en strøm av nye besøkende som kommer til nettstedet ditt, slik at du kan generere potensielle kunder og legge til flere kontakter i kjøpstrakten. Hvis du ikke genererer mesteparten av trafikken din fra organisk, bør du sannsynligvis endre SEO-strategien din. Du vil sannsynligvis oppdage hvordan du kan endre strategien din mens du utfører den andre delene av analysen.


innholdsanalyse representert av skrivemaskin

Innholdsstrategianalyse

I denne delen av analysen er det lurt å stille deg selv en rekke spørsmål:


* Hvordan ser konverteringstrakten din ut?

* Tilbyr du en logisk reise fra ett stykke innhold til det neste for kontaktene dine?

* Er det hull i trakten din der du trenger å skrive om nye emner?


Hvis du innser at du mangler innhold om emner du bør snakke om, eller at du har skrevet innlegg om emner du ikke rangerer for, må du enten skrive nytt materiale eller optimalisere eldre materiale.

Totalt sett må innholdet ditt ta opp forbrukernes smertepunkter og hjelpe hver kjøperes reise fra ett trinn til det neste. Hvis dette ikke er tilfelle, må du lage nytt innhold, fylle ut trakten og gi klare neste trinn for hver kontakt.


Søkeordsanalyse

søkeordanalyse representert av ord og tall

Innholdsstrategien din vil delvis informere søkeordstrategien din. Når du identifiserer hull i konverteringstrakten eller emnene du bør rangere for, finner du naturligvis vilkår du må sikte mot.


Du må imidlertid grave dypere og bestemme hva du allerede rangerer for å bygge ut resten av strategien din. Ved å bruke forskjellige SEO -analyseverktøy kan du finne hvilke begreper som representerer de beste resultatene dine. I tillegg kan du se hvilke termer som representerer dårlige resultater.


All denne informasjonen kan være avslørende. På slutten av søkeordsanalysen din, bør du være i stand til å avgjøre om du trenger å diversifisere søkeordstrategien din, sette deg andre mål eller unngå bestemte termer fordi de ikke gir suksess.


Konkurrentanalyse

strategi med konkurrenter gjennom konkurrentanalyse

I tillegg til å bestemme hvilke søkeord du må rangerer for, bør du også finne ut hva konkurrentene dine rangerer for. Som vi allerede har diskutert, er innholdsstrategien og søkeordstrategien din relevant til hverandre, så det er også viktig å følge med på hva konkurrentene skriver om.


Spør deg selv:

* Hvem er konkurrentene dine?

* Er de rettet mot søketermer som du også bør sikte mot?

* Hvordan posisjonerer de selskapet sitt?

* Hvor står din bedrift i forhold til deres posisjon?


Alt du lærer av din konkurrerntanalyse bør da påvirke søkeord- og innholdsstrategiene dine. Du vil sette din bane til å bruke dine styrker og utnytte konkurrentenes svakheter, så det er lurt å vurdere å følge søkeordene deres og ta en titt på innholdsstrategien deres.

On-page analyse

For at innholdet og søkeordstrategiene dine skal fungere må du sikre at SEO-innsatsen din lykkes. Hvis de enkelte blogginnleggene og informasjonen ikke er optimalisert for søk vil du ikke kunne rangere for nye søkeord.

on page analyse

Når du vurderer suksessen på den aktuelle siden bør du sørge for at søkeordstrategien din er klart definert på hver side. Hvis formålet med siden din er å rangere for et gitt søkeord, bør du sørge for at begrepet vises i metatittelen, metabeskrivelsen, sidetittelen og hele siden.


I tillegg bør du inkludere interne lenker til og fra innlegget ditt som er koblet til relatert innhold på nettstedet ditt. Dette vil bidra til å skape en logisk organisering av innhold på nettstedet ditt og forbedre brukeropplevelsen totalt sett.


Alle overskriftene på siden din bør også være i samsvar med beste praksis for SEO. Bruk bare en H1-tag på siden din, og kontroller at den angir sideemnet ditt. H2 -overskrifter bør også brukes til å bryte opp og organisere innhold for lesere. Dette er nøkkelen med Googles nye fokus på semantisk søk ​​og brukerintensjon.


Til slutt bør alle bilder som vises på sidene dine inneholde nyttig alt-tekst. Husk at formålet med alt-tekst er tilgjengelighet, så hvis du ikke inkluderer det, klarer du ikke å gjøre nettstedet ditt tilgjengelig for hele publikummet.


off page seo factored

Off-page SEO faktorer

Eksterne lenker er også svært viktige for din SEO-suksess. Hvis andre relaterte nettsteder av høy kvalitet linker til deg som referanse, tolker Googles algoritme det som et tillitsmerke og identifiserer nettstedet ditt som en autoritet på ditt område. Å analysere tilbakekoblingene dine og lage en strategi for å bygge tilbakekoblinger kan være en integrert del av nettstedets suksess.


Tekniske feil

Hvis du har en mengde tekniske feil på nettstedet ditt, vil Google raskt prioritere innholdet ditt. Feil er et enormt rødt flagg fordi de foreslår for søkemotorer at nettstedet ditt ikke er stabilt og kanskje ikke gir en god brukeropplevelse for besøkende.

gif

Hvis du har mange ødelagte koblinger, 404 feil (når nettlesere ikke finner en side på serveren), manglende bilder, duplisert innhold, sider med sakte lastehastighet eller en rekke andre problemer, er det lite sannsynlig at nettstedet ditt rangerer på Google sin første side.


Å sikre at nettstedet ditt er teknisk forsvarlig og relativt feilfritt, er grunnlaget for en vellykket SEO-strategi. Hvis du har problemer i dette området er dette stedet å starte.


Hva skjer etter at du har løst SEO-problemene dine?

Det kan ta mye arbeid å gjennomføre en riktig SEO-analyse, prioritere hvilke elementer som skal angripes først og til slutt rette opp disse problemene. Imidlertid er det et lys i enden av tunnelen! Faktisk er det slik at etter din første SEO-analyse kan du øke trafikken med opptil 50%!

gif

Den mest spennende delen av en SEO er å se resultatene som kommer fra innsatsen du har lagt ned. Du vet at innsatsen din fungerer hvis du ser en økning i organisk og samlet trafikk. I tillegg, hvis du kjører nettsideanalysen din på nytt, bør du motta færre problemer og en høyere "helse"-poengsum.


Selv om nettstedet ditt fungerer bedre enn før er det ikke nok å bare gjøre dette en gang. Husk å sjekke nettstedet ditt minst hver 3-6 måned for å sikre at det ikke dukker opp nye problemer. Google endrer stadig sine algoritmer og krav for å stige høyere i rangeringen, så dette er en fin måte å sikre at du holder deg på toppen av dette.