Hva er "On-Page" SEO?

On-page SEO er alt du kan gjøre med en landingsside på nettstedet ditt for å forbedre synligheten din på søkemotorer som Google. Dette kan inkludere arbeid utført på innholdet som brukeren ser, så vel som koding. Det er en rekke faktorer du må vurdere når du optimaliserer sidene dine for søkemotorer.

Hva er on page SEO

Faktorer for SEO på siden

Innhold

Innholdet på siden eller innlegget ditt er en hovedfaktor for SEO-suksess. Generelt sett bør innholdet ditt være relevant for tittelen på siden. For eksempel om du skriver en artikkel som heter “5 populære restauranter i Bergen” da bør innholdet være informasjon om 5 populære restauranter i Bergen.

gif

Godt innhold fra et SEO-perspektiv er søkeordmålrettet. Hvis du prøver å rangere for et bestemt emne, må du inkludere relevante søkeord i teksten. Å skrive med leseren i tankene i stedet for en søkemotor er en utmerket måte å oppnå dette på.


Sist, må innholdet på nettsiden din være unikt. Hvis du bare kopierer og limer innhold du finner på andre steder, vil søkemotorer kunne identifisere det som duplisert innhold og hindre deg i å rangere høyere.


Overskrift

gif

Overskriften bør være kortfattet og nøyaktig, slik at brukene vet hva de forventer å finne på når de klikker på tittelen. Overskriften er det første inntrykket nettstedet ditt vil gi en bruker på en søkemotor, så sørg for at den er god og tydelig.


Ideelt sett inneholder overskriften også det målrettede søkeordet ditt. Selv om begrensning til 60 tegn er beste praksis, er noen tegn større enn andre, så det er en viss grad av fleksibilitet. Les mer om skrivetips som faktisk fungerer for SEO.


URL

gif

Etter innhold og overskriften din, er sidens url den neste viktige faktoren. Samme som overskriften, bør sidens URL være beskrivende og inneholde det målrettede søkeordet.


En søkemotor eller en bruker skal kunne skille emnet på siden din ved å se på URL-en.

I tillegg er det ikke brukervennlig å inkludere tall i URL-en din. Jo enklere informasjonen på URL-en din er, jo bedre.


Alt tekst i bildet

Innholdet på sidene dine er mye mer enn bare tekst; det er også bilder og andre digitale effekter. Effektiv bruk av image alt-tagger er det siste fokusområdet når du arbeider med SEO på siden.

gif

Siden søkemotorer vil gjennomsøke kildekoden til sidene dine, vil det også bli vurdert hvordan du merker bildene dine og andre effekter. Alt-teksten din bør inneholde relevante søkeord og være beskrivende for det aktuelle bildene, både for søkemotorsøk og tilgjengelighetsformål (accessibility purposes). Alt-tekst er ikke et sted du kan bruke for å fylle opp søkeord, men et sted du burde gi en skriftlig beskrivelse av hva som er i bildet og som kan inneholde søkeordet ditt hvis det er mulig.


Andre faktorer for On-page SEO

Metabeskrivelser

gif

Selv om det ikke er en faktor for On-page SEO, kan metabeskrivelser spille en stor rolle for om noen bestemmer seg for å klikke på lenken din i et søkeresultat. Samme som overskrifter, er metabeskrivelsen til siden din en kilde til førsteinntrykk for brukerne dine.


Ved å skrive tydelige og engasjerende tekster i metabeskrivelsen, kan du få flere besøkende og klikk via søkemotorer. Google vil ofte vise relevante søkeord med fet skrift hvis de vises i en sides metabeskrivelse, så det er best å inkludere søkeord.


H1-tagger

gif

H1-taggene har ikke en direkte innvirkning i SEO på siden. Imidlertid påvirker de brukeropplevelsen og generell nettstedskvalitet, som er nødvendige for å få en bedre posisjon på søkeresultater.


Med det i bakhodet er det en god idé å tilpasse alle dine overskrifter og underoverskrifter til ditt nettsteds design for å sikre en god brukeropplevelse.