Hvor lang tid tar SEO på Google?

Det er ikke uvanlig at bedrifter ønsker å vite når de kan forvente å se resultatene av egne investeringer, men SEO fungerer ikke på samme måte som betalt annonsering, hvor man ser resultater bortimot med en gang det publiseres.

SEO på Google

Det tar tid for SEO å lykkes. Men hvor lenge?


Hvordan vite om SEO strategiene dine faktisk fungerer


gif

Når det kommer til å lage en SEO strategi er det ikke uvanlig at man utarbeider kampanjemål og KPI (Key performance indicatiors). Kampanjemål vil si det sluttresultatet du ønsker å oppnå. Hvis du for eksempel driver en interiørbutikk i Bergen vil du gjerne at folk skal kontakte deg med spørsmål eller at de skal besøke butikken. KPI derimot er beregninger som viser fremgang mot dine mål. Dette baserer seg på vekst i organisk trafikk, antall visninger, og hvor høyt du er rangert på Google.


Vi har laget en enkel guide om SEO optimaliserting på 1,2,3 som du kan lese her.


Når bør du forvente å se resultater?

SEO er ikke noe som skjer over natten, og sånn er det bare. Men strategiene dine bør vise resultater innen et halvt år til et års tid. Dette betyr ikke nødvendigvis at du har nådd målene dine innen et år, men bedrifter som investerer i SEO bør forvente å se framgang og resultater i løpet av denne tiden.


Hvilke faktorer bestemmer hvor lang tid det tar før man ser resultater?

For å hjelpe deg å forstå hvor lang tid det tar før du kan forvente å se om du lykkes med SEO kan vi ta en titt på faktorene som er med på å avgjøre nettopp dette:

gif

- Din nettsides historie: En ny nettside vil nesten alltid bruke lengre tid på å lykkes enn en etablert nettside, sett at du ikke allerede har opparbeidet deg noen form for autoritet eller backlinks (lenker fra andre nettsider til din egen)

- Konkurrentene dine: Resultater kan forventes raskere i nisjer med lite konkurranse. Det å rangere høy når det kommer til populære etterspørsler slik som ”eiendom i Bergen” vil ta lengre tid enn for mindre populære etterspørsler slik som ”dansesko med høy hel i Bergen”. Derfor baserer alt seg på hvilken bransje du tilhører.

- Ressursene dine: Du kan hverken kontrollere din nettsides historie eller konkurrentene dine. Men du kan kontrollere hvilke ressurser du legger i ditt SEO prosjekt. Jo mer ressurser du legger i SEO, desto raskere vil du se resultater.


Andre ting du bør vurdere for å rangere raskere på Google

gif

Etter at du har satt i verk dine strategier er du nødt til å følge med på resultatene dine. SEO er ikke en engangs taktikk. En god strategi krever hyppig rapportering og vedlikehold. SEO bør innebære pågående arbeid og en langsiktig tilnærming med tanke på at du kanskje må optimalisere det kontinuerlig. Hvis du ikke vet hvordan du kan lage innhold for å rangeres høyere på Google kan du lese hvordan her “5 SEO skrivetips som faktisk fungerer i 2021”.


Det er viktig å følge nøye med på de tekniske utfordringene, kvaliteten på innholdet og styrken til merkevareprofilen før du anslår når suksess vil kunne sees. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp med noe knyttet til SEO eller rangering på Google.