Hvor mye koster Google Ads?

Hvor mye koster Google Ads? Dette spørsmålet får vi ofte fra kunder som ønsker å begynne med annonsering i Google, og det er forståelig at man lurer på nettopp dette. Dessverre er det ingen fasit svar på dette spørsmålet. Det beste svaret vi kan gi er: det kommer helt an på.


Hvor mye koster Google Ads

Hvordan fungerer Google Ads?


Google Ads (tidligere Google AdWords) bruker en auksjonsmodell så det er ingen satte kostnader for en annonse. Du betaler per klikk, som betyr at du kun betaler hver gang noen klikker på annonsen og inn på nettsiden.


Bedrifter som lager kampanjer oppgir hvor mye de er villig til å betale og det påvirker rangeringen på annonsen (hvor høyt oppe annonsen vises på resultatsiden i forhold til andre annonser). Det vil si at prisingen på annonser i Google Ads er varierende basert på hva konkurrenter byr for deres søkeord, lokasjon og publikummet de velger.


Basert på din virksomhet, lokasjon og dine konkurrenter kan nøkkelord koste så lite som kun noen få kroner eller så høyt som hundrevis av kroner.


De gode nyhetene er at du ikke trenger et skyhøyt budsjett for å konkurrere med andre bedrifter. Google gjør det mulig for mindre bedrifter å kunne konkurrere med større bedrifter fordi deres formel for å vise annonser (Ad rank) baserer seg på to faktorer: Annonsens kvalitet og din virksomhets høyeste maksimum bud.Faktorer som påvirker prisen for Google Ads

gif

Selv om det er flere faktorer som avgjør hvor suksessfull kampanjen din kommer til å bli kan du oppnå mye med å fokusere på:


· Nøkkelord Relevans – Lage relevante pay-per-click (PPC) nokkelordsliste, gode ´long tail´ nøkkelord og en god annonse tekst.

· Kvaliteten på landingssiden - Lage optimale landings sider med relevant innhold og en klar go-to-action skreddersydd til spesifikke søk.

· Kvalitetsscore – Kvalitetsscore er Google´s rangering av kvalitet og relevans for nøkkelordene, landingssiden og PPC kampanjer. Annonsører med bedre kvalitetsscore for flere klikk til lavere pris.

· Skrive gode annonser – Skriv kvalitetsannonser som forklarer produktet eller tjenesten for å engasjere potensielle kunder


Hvordan kontrollere kostnadene på annonsene

gif

En av de største grunnene til at bedrifter tror at Google Ads er dyrt er fordi det er veldig enkelt å bruke opp det månedlige budsjettet på kun noen få dager. Du kan løse dette problemet ved å sette en daglig grense på hvor mye penger du ønsker å bruke på annonsen.


Da kan også unngå å kaste bort penger ved å følge disse strategiene:


- Geotarget dine annonser: Vær sikker på at du bare visere annonsene til segmenteringsgruppen du har satt deg slik at det kun vises i det området.

- Legg til Negative Nøkkelord: Du kan risikere å kaste bort penger på unødvendige og irrelevante nøkkelord. Derfor tilbyr Google det som kalles for Negative nøkkelord, så bedrifter kan fjerne nøkkelord de ikke vil at annonsen skal relatere til.

- Øk kvalitetsscoren: Bruk mer relevante nøkkelord, optimaliser landingssiden, lag nye annonser etc.

- Benytt deg av et Markedsføringsbyrå: Selv om det å jobbe med et digitalt markedsføringsbyrå ikke er gratis vil det redusere kostnader, hodepiner og forbedre resultatene dine betydelig.


Har du flere spørsmål? Kontakt oss i dag!