Hvordan lage en effektiv oppfordring til handling (CTA)

Oppfordring til handling eller Call-to-action (CTA) er avgjørende for å tiltrekke og skaffe potensielle kunder. På grunn av dette er det viktig at CTA-ene er laget på en kortfattet og gjennomtenkt måte. På samme måte som med mye annet bør CTA -er planlegges på forhånd og utformes for å være effektive. En overbevisende CTA vil inneholde visse elementer for å lykkes. Fortsett å lese for litt CTA -inspirasjon!

tegning CTA nettside

CTA-mål

Som med de fleste markedsføringsmål er det viktig at du først tenker over målene du ønsker å oppnå. Hva er det du ønsker å få ut av knappene og lenkene? Hvem er målgruppen din? På hvilken(e) del(er) i kjøpstrakten forholder din CTA seg mest til? Når du har spikret målene dine vil det hjelpe deg med å bestemme andre faktorer som også er involvert i prosessen.


Innhold

gif

Begynn med å lage innhold som oppnår de målene du hadde i tankene; bruk søkeord som gjenspeiler CTAs innhold; sikre at språket er egnet for de målgruppen. Er du usikker på om din CTA vil skape resultater? Lag to versjoner med variert innhold og utfør A/B -testing. Ved å gjøre dette får du et bedre grep om hva som resonerer med publikummet ditt.


Språk

Handlingsorientert språk fungerer best i CTA-er. Avhengig av hva du prøver å få seeren til å gjøre gjennom oppfordringen til handling, bruk språk som er klart og tydelig.


Her er noen begreper som fungerer bra:

* Last ned

* Abonner

* Få (dvs. få deg til å kopiere nå)

* Lær


Og selvfølgelig må du ikke glemme adjektivene heller. Sterke adjektiv inkluderer:

* Gratis

* Først

* Siste

* Nye

* Eksklusive


Ta det hele sammen!

* Last ned din GRATIS e-bok nå!

* Abonner for å få de siste nyhetene

* Lær hvordan du kan få våre eksklusive tilbud


Farger

gif

Husker du fargehjulet som du lærte om i kunstklasser på barneskolen? Vel, vi tar det tilbake og forfrisker det for deg! Fargevalg er et kraftig verktøy for å uttrykke følelser, og kan hjelpe brukerne til å føle på en bestemt måte. Sjekk hvilke forskjellige farger som kan karakterisere:* Rød - Stopp, se, nøl

* Lilla - kreativitet

* Blå - Åpenhet, eller tillit hvis den er mørk blå

* Grønn - Vekst, gå, rikdom

* Gul - Belysning, kunnskap

* Svart - Kraft, raffinement

* Hvit - Renslighet, sannhet


For det meste vil du inkludere kontrastfarger (motsatt side av fargespekteret) for å sikre at CTA skiller seg ut. Imidlertid må du alltid huske på at du ikke trenger å bruke alt for mange farger. Hold deg innenfor palettene som allerede er brukt på nettstedet ditt eller dine branding linjer.


Visuelt oppsett

farger til dine CTA

Prøv å alltid inkludere bilder eller visuelle elementer som er knyttet til din CTA. Bilder trekker blikket og gir interesse. For eksempel, hvis du tilbyr en e -bok, legg til et bilde av en bok med samme tittel som står på din CTA-knapp. Bilder vil hovedsakelig avhenge av hva du prøver å formidle, så ta deg tid til å vurdere hva som ville fungere best med din CTA.


CTA -plassering

Nå som du har konstruert din CTA, må du bestemme plasseringen. Igjen må du tenke på de opprinnelige målene dine. Prøver du å treffe personer i toppen av kjøpstrakten? Da plasserer du CTA-en i et mer generalisert plass på nettsiden, for eksempel under Home-siden din.

gif

På hver side bør du ha minst to CTA-er som ligger på øverste delen av siden. Andre steder som også fungerer bra er i nedre høyre hjørne, venstre sidefelt og høyre sidefelt. Du kan til og med vurdere å inkludere CTA rett inn i teksten i artikkelen din ved å skrive fet skrift eller gjennom en knapp.


Når du vurderer alle disse elementene, vil du kunne designe og lage en effektiv CTA. Du kan også prøve A/B -testing for å finne det som fungerer best. Sørg for å gå tilbake til dine CTA ofte for å dobbeltsjekke at de er finjusterte og at de hjelper dine potensielle kunder å gå videre i kjøpstrakten.


Trenger du mer hjelp med dine Calls to Action?