Hvordan restauranter kan bli funnet på Google

Rundt 70 000 søk blir gjennomført på Google hvert eneste sekund, og neste halvparten av disse er lokale. Moderne kunder søker vanligvis etter produkter og bedrifter via søkemotorer, spesielt Google, hvor algoritmene gir resultater basert på faktorer som nøkkelord, side autoritet, relevans, geografisk lokasjon osv.

hvordan restauranter på Google

Det betyr at hvis du implementerer SEO (search engine optimisation) strategier vil restauranten din dukke opp på Googles resultatside foran konkurrentene dine. I denne artikkelen skal vi presentere tre relativt enkle, men likevel avgjørende, strategier som vil hjelpe deg med å bli funnet på Google slik at du kan nå ut til flere.


Google My Business

Ved å registrere restauranten din i Google My Business vil du få mulighet til å legge til virksomheten din i Google Business Listing. Når potensielle gjester søker på restauranten din ved navn vil Google vise en oversikt med informasjon slik som åpningstider, kontaktinformasjon, adresse osv.

gif

Måten du gjør det på er enten ved lage en Google My Business for restauranten din når du logger på brukeren din på Google, eller ved å hevde den allerede eksisterende siden ved å klikke på ”Request Ownership”. Pass på å legge til den relevante informasjonen slik som navn, adresse, lokasjon, telefon og hjemmeside. Etter at restauranten har blitt verifisert vil du kunne legge til mer informasjon som for eksempel åpningstider, tilbud og kampanjer, en unik beskrivelse av virksomheten, og mye mer.
Kundenes vurdering

Visste du at opp mot 50% av kunder ofte sjekker vurderinger gjort av andre på nett før de bestemmer seg for å kjøpe noe? Vurderinger på nett vil ikke bare hjelpe deg med å spre ordet om din virksomhet, men også overbevise søkemotorer til å heve rangeringen for å glede kundene dine.

gif

Googles lokale bedriftskatalog, Google Places, er et bra sted å starte med å samle tilbakemeldinger og vurderinger. Jo flere positive vurderinger bedriften din får, jo flere vil besøke nettsiden din, som igjen vil gi deg flere interesserte kunder.


Du kan bruke epost og sosiale medier for å be om vurdering fra kundene dine sammen med en link til den konkrete siden og instrukser på hvordan de skal gjennomføre vurderingen.


Unikt og relevant innhold

gif

En vanlig feil som restauranteiere ofte gjør er å lage innhold til nettsiden og aldri oppdatere det eller endre det. Nettsiden din er et godt verktøy for å rekruttere nye kunder og invitere gamle til å besøke siden flere ganger.


Det er nødvendig å publisere nytt og oppdatert innhold regelmessig om restauranten på nettsiden. Innholdet burde være relatert til emner fra din bransje som besøkende er interessert i. En blogg er et godt verktøy for både å etablere en autoritet i din nisje og å gi muligheten til å optimalisere din nettside for Google med relevante nøkkelord.Vil du har flere tips til hvordan du kan bli mer synlig på Google og få flere besøkende på nett og i restauranten? Kontakt oss i dag!