Hvorfor trenger du en detaljert SEO-konkurrentanalyse

Å vite hvordan du gjennomfører en grundig SEO-konkurrentanalyse er avgjørende for søkemotoroptimaliseringsstrategien din. Dessverre er det ikke mange som gjør det. Men å kjenne konkurrentene dine er avgjørende for å hjelpe deg med å lage et plan for SEO-aktiviteter som vil hjelpe deg med å holde tritt med konkurrentene.

Derfor trenger du en konkurrent SEO analyse

Hvorfor trenger du en SEO –konkurrentanalyse?

SEO-konkurrentanalyse er praksisen med å se på konkurrentens SEO-strategi, spesielt de som gjør det bedre enn deg. Det er viktig å gjennomføre en SEO-konkurrentanalyse ettersom det vil hjelpe deg med å få innsikt i hva du kan bruke for å øke din egen strategi og lage en tilpasset innholdsstrategi for å rangere høyere enn konkurrentene dine på søkemotorer som Google, Yahoo, Bing og mange andre.


Du ville blitt overrasket over hvor mye du kan lære ved å se på konkurrentens SEO-strategi. Noen av tingene du kan oppdage er:

  • SEO-strategier som fungerer for konkurrentene dine

  • Hva de gjør og du IKKE gjør

  • Hvor vanskelig det er å rangere for viktige søkeord

  • Trafikkpotensialet i din nisje

Den viktigste grunnen til å gjennomføre en SEO -konkurrentanalyse er imidlertid å få innsikt i hva du kan gjøre for å lage en effektiv SEO-strategi.


Slik gjør du konkurrentanalysen

identifiser dine konkurrenter SEO

Steg 1: Identifiser dine konkurrenter

Det første trinnet for å lære hvordan du gjør en SEO-konkurrentanalyse er å gjenkjenne konkurransen. Du bør lære hvem dine konkurrenter er når det gjelder søkeordene dine. Dette fordi at det kan være andre enn konkurrentene dine som rangerer høyere enn deg på et søkeord. Du må også være grundig og nøyaktig i prosessen med å oppdage din SEO-konkurranse. Dette innebærer å gjøre SEO sammenligning og forskning på flere søkeord og notere de 10 eller 20 nettstedene som vises konsekvent for disse frasene.


gjennomfør sideanalyse med data fra konkurrenter

Steg 2: Gjennomfør en sideanalyse

Det neste trinnet i hvordan du gjør konkurransedyktige analyser er å se på et konkurrerende nettsted og sidene med best resultat. Hvilke søkeord bruker disse sidene og hvordan blir det brukt i innholdet? Hvor mange backlinks har disse sidene? Hvor fort lader sidene? Hva er “health scoren”?


Steg 3: Fokuser på søkeord med høy avkastning

En populær virksomhet kan rangere på tusenvis av søkeord. Betyr det at du også må konkurrere på alle disse søkeordene? Ikke nødvendigvis.

bruk søkeord med høy avkasting SEO

Du bør fokusere din SEO analyse på søkeord som vil gi deg mer fortjeneste eller inntekt. Tenk på ditt høyprofilerte produkt eller din hovedtjeneste, og fokuser din innsats på å rangere på søkeord som gir deg flere potensielle kunder for dette spesifikke produktet eller tjenesten.


Steg 4: Lag en innholdsplan

Nå som du har samlet data, er neste trinn å bruke disse dataene til å lage en SEO -konkurrentanalyserapport. Basert på rapporten kan du bygge innholdsstrategien din. For å begynne å lage innholdsplanen, opprett en søkeordliste og en innholdsliste og lagre den i et enkelt regneark.


sjekk resultatene dine med innhold

Steg 5: Sjekk resultatene dine

Når du har publisert nytt innhold eller re-optimalisert gammelt innhold, må du sjekke resultatene. Søkeordrevisjoner bør utføres regelmessig, samt oppdateringer av SEO -rapporter om konkurrentene dine, for å kunne kontrollere endringer i sin strategi og kunne se om din strategi fungerer eller ikke.


Viking Mark tilbyr SEO-tjenester som inkluderer konkurrentanalyser, søkeordanalyser og alle slags SEO-tjenester som du kunne trenge. Trenger du hjelp?