Markedsføring i Bergen for nye bedrifter: budskap og merkevarebygging

Å identifisere merkevarebudskapet er noe du er nødt til å gjøre for at du skal ha en vellykket markedsføringsstrategi. Merkevaren din definerer kundens oppfatning av din bedrift. Selv om logoen og det visuelle stjeler noe oppmerksomhet er det merkevarebudskapet som trenger seg inn i kundens hode og former dere oppfatning.

markedsføring nye bedrifter

Hvorfor er merkevarebudskapet viktig?

Tenk på dine favorittmerker – de som du kjenner deg mest igjen i og som du har mest tilknytning til. Den forbindelsen, representasjonen og forståelsen bunner i merkevarens hovedbudskap.

merkevarebudskap markedsføring

Du liker og setter pris på produktet eller tjenesten, men det er mest sannsynlig flere andre bedrifter som tilbyr samme produkt. Det er også sannsynlig at det som fanget deg, som kunde, til å velge det merket over andre merker, var budskapet, stemmen og kommunikasjonen deres.

I følge en fersk undersøkelse uført av Sprout Social Index om hva som gjør merkevarer minneverdige, viser det seg at 40% av forbrukerne mente at det var minneverdig innhold, 33% sa tydelig personlighet og 32% mente det var overbevisende historiefortelling – ingen av disse er mulige å få til uten klare merkevarebudskap. Uten er klart budskap er du bare en av mange.


Så, hvor bør du starte?


Et sterkt budskap handler i bunn og grunn om to ting; deg og ditt publikum. Det gjøres gjennom å forstå hvem du er, hvem publikummet ditt er, og hvem dere er for hverandre. På den måten vil du kunne lage et merkevarebudskap som er autentisk og troverdig.


La oss begynne med deg

markedsføring nye bedrifter

Hvilken bransje tilhører du? Er det en nyoppstartet bedrift som selger organiske smoothier? Er det et advokatfirma i Bergen? Uansett hvem du er, kan vi tenke på merkevarebudskapet som en måte å presentere seg selv til verden på. Det er knyttet til alt du gjør, alt innhold du produserer, og alle samhandlinger du har med publikummet ditt.


Noen merker har et sterkt budskap fra start, mens andre bruker lengre tid på å finne deres. Hvis du ikke har et budskap enda anbefaler vi å starte med påvirkningene deres. Selv om vi ikke foreslår at du kopierer konkurrentene dine er det absolutt verdt å finne ut hvilke merkevarer du lar deg inspirere av.


Det er også viktig å huske på at dine påvirkninger og konkurrenter ikke nødvendigvis trenger å være de samme. Du kan bli påvirket av mange forskjellige type bedrifter, uavhengig av om de er dine konkurrenter eller ikke. Det kan være inspirasjon du får på Instagram feeden din, enten fra store eller små bedrifter, men det kan også være fra enkeltpersoner. Det du ser etter er merker eller bedrifter du har et forhold til og som får deg til å føle noe. Og når vi først snakker om å vekke følelser er kanskje det aller viktigste av alt at ditt merkevarebudskap er originalt og ekte.


Vi lever i en verden hvor betalt annonsering blir mer og mer vanlig, og hvor kundene blir mer og mer skeptiske. Derfor er den beste strategien alltid å være ærlig.


markedsføring små bedrifter

Ved å ha et originalt og ekte merkevarebudskap vil man kunne bygge tillit med publikummet. Det hjelper deg ikke bare med å bygge et tillitsfullt og ekte forhold til de som ønsker å kjøpe produktet ditt, men det hjelper deg også å sile ut de som ikke er interessert. Et sterkt merkevarebudskap vil hjelpe deg å nå ut til de rette menneskene – mennesker som deler dine holdninger og verdier, hvor det er stor sannsynlighet for at de faktisk kjøper dine produkter eller tjenester.


La oss fortsette med å fokusere på publikummet ditt

Det er viktig å huske på at en kundes favorittmerke er en annen kundes neste "unfollow". Man kan ha det mest etablerte merkevarebudskapet i verden, men hvis ikke målgruppen din kan relatere til budskapet betyr det ingenting.


Så hvem er målgruppen din?

markedsføring målgruppe

Vi anbefaler å lage en kunde personalia som plukker ut nøkkel elementene ved din ideal kunde. Det vil gi deg innsyn i hvordan de tenker og hva de kjøper.


Det er viktig å tenke på ting som alder, kjønn, inntekt osv. Du er nødt til å være oppmerksom på alle faktorer som påvirker hvordan kundene vil reagere på ditt merkevarebudskap. Du bør for eksempel ikke bruke generasjon Z referanser hvis din målgruppe tilhører Baby boomer generasjonen.


Når du har funnet ut hvem din målgruppe er kan du begynne å tenke på hvem du er for de. Hvorfor skal de velge å kjøpe dine produkter? Stoler de på deg? Hvilke behov har de som dine produkter kan dekke? Hva kan du hjelpe de med?


gif

Alle disse spørsmålene vil hjelpe med å finne informasjon om din ideal kunde. De stoler på merke ditt fordi ditt budskap er relevant i forhold til hvem de er og at de kan relatere.


Ved å undersøke målgruppen din og finne ut av hva de trenger, eller ønsker, kan du lage et merkevarebudskap som belyser de spesifikke behovene kundene har som dine tjenester eller produkter vil dekke.


Oppsummering….

Ved å forstå kunden vil du kunne forutse deres oppførsel og tankemåte slik at du kan nå de målene du har satt deg. Merkevarebudskapet er en viktig del av den prosessen. Ærlighet og originalitet i budskapet vil hjelpe deg å skape tillitt og lojalitet hos kundene dine.


Hos Viking Mark forstår vi viktigheten ved merkevarebudskap og hva det krever for å holde det budskapet i live. Trenger du hjelp? Kontakt oss i dag! eller abonner på nyhetsbrevet vårt.