Markedsføring på nett: topp 3 markedsføringskanaler for små bedrifter

Å ha en liten bedrift er en spennende, men samtidig en utfordrende reise. Fra det øyeblikket du oppretter merkevaren din og etablerer en kundebase, må du begynne å vurdere hvordan du skal markedsføre virksomheten din og hvordan du kan tiltrekke kunder. Utfordringen er at du som liten bedrift mest sannsynlig vil ha et begrenset markedsføringsbudsjett, og det vil begrense hvor mye du kan oppnå med markedsføringen.

markedsføring på nett små bedrifter Bergen

I denne artikkelen deler vi de tre beste kanalene du bør bruke for å markedsføre virksomheten din og hvorfor.


Innhold på nettsiden din

nettside innhold digital markedsføring bergen

Innholdsmarkedsføring er en markedsføringsstrategi som har et mer langsiktig fokusert mål ved å gi verdifull og relevant informasjon til følgere. Innholdsmarkedsføring er et middel for å få kundenes tillit og bygge merkebevissthet. Det endelige målet er å øke klikkfrekvensen og det totale salget.


Imidlertid er det ikke snakk om en enkel artikkel, men en konstant sirkulasjon av fersk informasjon som utgjør hele innholdsmarkedsføringsstrategien din. Dette har nå blitt et av de viktigste markedsføringsverktøyene som brukes av bedrifter daglig. Når relevant kunnskap deles regelmessig på plattformer, øker det merkevarens troverdighet samt publikumsengasjementet.


Foretrukket innhold er vanligvis blogginnlegg fra nettstedet ditt, videoer, infografikk og nyhetsbrev. Å legge ut verdifull informasjon får oppmerksomhet fra følgere og frister dem til å dele innholdet ditt på profilene sine. Dette øker engasjementet, gir mer trafikk og øker salgsytelsen.


Tiden du bruker på innholdsstyring, står i forhold til suksessraten. Selv om det krever mer tid og investeringer, gir resultatene større lojalitet og påvirker kundene på en veldig positiv måte.


Del kunnskap og erfaring på sosiale medier

sosiale medier markedsføring Facebook Instagram LinkedIN

Nå bør vi alle kjenne fordelene med sosiale medier som Facebook, Instagram, LinkedIn og TikTok. Disse digitale plattformene hjelper deg med å nå ut til publikum som du aldri tidligere ville ha vært i stand til å nå organisk.


Trikset her er å generere innhold som vil nå, appellere til og konvertere besøkende til betalende kunder. Innholdet skal være nyttig og lærerikt for å appellere til publikum og sikre deres tillit til merkevaren din.


Du kan starte ved å lage en strategi for sosiale medier. Planlegg uker og måneder på forhånd ved å markere viktige hendelser, dager og helligdager. Lag nyttig innhold som faktisk vil lære følgene dine noe (om deg, industrien eller tjenestene/produktene dine).


Øk rekkevidden din med SEO

on page SEO digital markedsføring Bergen

Organisk trafikk er fortsatt en av de høyeste kildene til trafikk til nettsteder. Derfor bør søkemotorer fortsatt stå høyt på prioriteringslisten din.


“On-page SEO” er nødvendig, med flere relevante søkeord og viktige SEO-elementer som metabeskrivelser og H1 og H2-overskrifter. Andre SEO-øvelser, som linkbuilding, er også veldig viktige. Når Google analyserer nettstedet ditt, tar de hensyn til hvilke lenker som kommer inn på nettstedet ditt, og hva som går ut. Disse, sammen med søkeordene dine, hjelper Google med å forstå hvordan du kategoriserer nettstedet ditt og hvor høyt på resultatsiden du bør rangeres.


Benytt deg også av betalte annonser. Du kan rette deg mot bestemte søketermer og søkeord ved å bruke betalte annonser. Disse vil også hjelpe deg med å flytte søkemotorplasseringen til den ettertraktede topposisjonen i søkeresultatene. På denne måten kan du rangere på den første resultatsiden med både betalte og organiske resultater.