SEO i Bergen? 7 tips om søkemotoroptimalisering som virker

Lokal SEO (søkemotoroptimalisering) er prosessen som optimaliserer din tilstedeværelse på nett og som tiltrekker seg flere bedrifter fra relevante, lokale søk. Lokale SEO strategier handler om å markedsføre din merkevare, produkt og tjenester til potensielle kunder lokalt. Hvis du eier en mindre bedrift som opererer på et regionalt nivå tillater dette deg å konkurrere med de større bedriftene samtidig som du får flere besøkende til din nettside, herav kunder som er ute etter å kjøpe produktet eller tjenesten du tilbyr.

SEO i Bergen

Disse søkene finner sted i Google og andre søkemotorer som for eksempel Bing eller Yahoo. Følg disse syv tipsene for å få en god posisjon i resultatene i Bergen (eller hvilken som helst annet område).


Nummer 1. Lag og optimaliser en Google Min Bedrift konto


En Google Min Bedrift konto øker din bedrifts synlighet på nett nesten med en gang ved å få den til å vises i oppføringer der du ellers ikke ville dukket opp. Vi har skrevet en steg for steg artikkel som vil hjelpe deg med å få det aller meste ut av din Google Min Bedrift profil.


Nummer 2. Gjør lokal nøkkelordanalyse

SEO nøkkeldordanalye

La oss si at du driver en lokal Thai restaurant ved navn Marthas kjøkken. Du ønsker åpenbart å dukker opp når folk søker på ting som:


· Restauranter nær meg

· Marthas kjøkken

· Når stenger Marthas kjøkken?

· Hvor langt tar det å gå til Marthas kjøkken?

· Marthas kjøkken telefonnummer


Legg merke til at det her ikke er noen tradisjonelle spørsmål. Google finner denne informasjonen fra Google Min Bedrift oppføringer. Derfor trenger du en nøkkelordanalyse for å finne åpenbare, og ikke fullt så åpenbare, nøkkelord som potensielle kunder søker etter. Du har to muligheter;
1. Få hjelp av et markedsføringsbyrå for å gjennomføre en nøkkelordanalyse. Fordelen er at du vil få en profesjonell og detaljert analyse med masse ideer og informasjon om bransjen. Et markedsføringsbyrå vil også hjelpe deg med å finne ut av hva konkurrentene dine gjøre, og hva deres strategi er for å tiltrekke og nå ut til flere. Dette vil hjelpe deg å forstå hva din ideelle kunde ser etter og lage en skreddersydd strategi for deg slik at du kan nå dine mål. Trenger du hjelp med dette? Kontakt oss for en profesjonell nøkkelord- og konkurranseanalyse!

2. Brainstorm dine viktigste søkeord ved å følge disse tipsene:

For de fleste bedrifter vil de primære nøkkelordene man velger være ganske åpenbare. La oss si at Marthas kjøkken trenger flere kunder – hvordan tror du folk kommer til å søke etter denne tjenesten? De går inn på Google og skriver:

- Restaurant i Bergen

- Thai restaurant i Bergen

- God mat i Bergen


Denne kombinasjonen av nøkkelord kalles ”Service in Location (SIL)”. Å gjøre dette er enkelt. Bare lag en liste med alle tjenestene du tilbyr og stedene du holde til, og bruk de for å lage forskjellige potensielle søkeord.


Nummer 3. Optimaliser innholdet


gif

Du trenger først og fremst innhold til nettsiden din. Hvis du vil ha mer trafikk bør du optimalisere innholdet og informasjonen til nettstedet for ditt område. Hvordan? Ta nøkkelordene fra din nøkkelordanalyse og bruk de rundt omkring på nettsiden for å fortelle Googles algoritmer at din nettside er relevant for innholdet du prøver å rangere for.


Du kan også nevne områdespesifikke landemerker og hotspots. Vær oppmerksom på en stedsspesifikk ”om oss” side, fokuser på lokal, relevant informasjon som for eksempel ditt engasjement i lokalsamfunnet, lokale nyheter og arrangementer.


Bygg tilbakekoblinger til de mest relevante sidene. Dette betyr at du bør inkludere linker til større nettsider innenfor din bransje (Obs: ikke konkurrentene dine) og, hvis mulig, spør de om å nevne deg også.


Nummer 4. Send inn digitale businesskataloger


gif

Driver du en butikk, restaurant, eller B2C (business to consumer/bedrift til privatperson)? Når du har gjort jobben med å samle informasjon til Google Min Bedrift siden din er det neste viktige steget i din SEO strategi å sende inn samme informasjon til digitale businesskataloger slik som Yelp, HubSpot, TripAdvisor osv. Men også Facebook, LinkedIn, Apple Maps eller Bing Places.


Nummer 5. Geografisk basert markedsføring i Bergen


Den beste måten å angripe nøkkelordkonkurranse og rangere godt i søk er å bruke spesifikke søkeord. Dette er en strategi som nesten hver eneste bedrift kan benytte seg av. Alt du trenger å gjøre er å finne nøkkelord som din ideelle kunde søker etter. (Les nummer 2).


Men hvis bedriften din holder til i Bergen er det ikke like enkelt å dukke opp høyt oppe på den første resultatsiden med dine utvalgte nøkkelord. Derfor er Geografisk basert markedsføring den lureste måten å nå ut til de lokale. Dette kan du gjøre med Google Ads, Facebook Ads og til og med Instagram.

geografisk markedsføring

Geo-baserte strategier gir deg muligheten til å kjøre ulike kampanjer i spesifikke områder. Du kan gjøre annonsene synlig for hele verden eller kun til et spesielt område til den gruppen du ønsker. Du kan også velge å være så spesifikk som at mennesker i en radius på 1km rundt område du velger kan se annonsen.


Pro tips: Eksperimenter med å sende trafikk fra en geografisk basert banner til en geografisk basert landingsside (med språk, valuta, tilbud osv) til en generisk side, og se hva som konverterer best.


Nummer 6. Sjekk din nettsides standard

gif

Enkle ting som sider som ikke fungerer, at det mangler titler, og forvirrende interne lenker kan skade rangeringene dine betydelig og presse nettstedet ditt ned på Googles resultatside.


Hvis du har erfaring med SEO kan du gjennomføre en slik kontroll på egenhånd med verktøy som Screaming Frog, SemRush, Moz, Google Search Console eller Ahrefs. Hvert av disse verktøyene har forskjellige fordeler, så å bruke disse pålitelige verktøyene.


Hvis disse verktøyene er ukjent for deg kan du kontakte oss også hjelper vi deg med det. Kontakt oss i dag for en gratis kontroll av din nettside!


Nummer 7. Sosiale Medier


gif

Er du på Instagram, Facebook eller LinkedIn enda? En haug med muligheter venter på deg i sosiale medier. Det finnes utallige plattformer du kan bruke for å utvide din tilstedeværelse på nett. Første steg er å velge hvilke verktøy du ønsker å bruke og passe på at budskapet er likt over de forskjellige plattformene.


Det er mye arbeid, men sjekk ut hvordan de forskjellige sosiale media plattformene kan hjelpe deg med lokal SEO:- Facebook har den største bruker basen, som betyr at du vil nå ut til flest.

- Instagram er en bilde basert plattform som kan hjelpe deg med å forbedre hvordan folk ser din merkevare og hjelpe å engasjere kundene.

- LinkedIn lar deg samhandle med andre B2B bedrifter i tillegg til å nå ut til mennesker basert på deres rolle i selskapet.


Andre plattformer du kan bruke er YouTube, Pintrest, Snapchat, TikTok, LinkedIn osv. Det er lurt å velge den som passer ditt produkt eller tjeneste best.


Sist men ikke minst…


Før du begynner med SEO må du være sikker på at nettsiden din er optimalisert for besøkende fra mobil og nettbrett. Grunnen til dette er at over 60% av folk velger å kontakte selskapene hvis de har en mobilvennlig nettside. Du kan bruke Googles Mobilvennlige test verktøy for å sjekke dette.


I tillegg må du passe på at nettsiden ser bra ut og at det er klar og tydelig informasjon. Rangering betyr ingenting hvis ingen vil kontakte deg fordi nettsiden er dårlig laget med lite informasjon.


Trenger du hjelp med noen av tipsene vi har gitt deg? Ta gjerne kontakt med oss og vi hjelper deg med rangeringen så du havner øverst på resultatsiden!