SEO og PPC (pay-per-click): Fordeler og ulemper

I løpet av svært lang tid har vi brukt søkemotorer til å søke etter informasjon, enten om et bestemt emne, person eller selskap. Hvis du har en bedrift er det en sjanse for at potensielle kunder bruker søkemotorer til å søke etter deg eller dine tjenester. Søkemotorer kan hjelpe til med å sende trafikk som kan konvertere til salg.

fordeler og ulemper SEO og PPC

For å få eksponeringen virksomheten din trenger kan du bruke to kraftige metoder: SEO eller PPC. Vi har allerede publisert en artikkel om forskjellene mellom SEO og Google Ads. I denne artikkelen ser vi imidlertid på detaljene om ulempene og fordelene med hver enkelt.


Fordeler med SEO

Søkemotoroptimalisering er en flott og viktig markedsføringsstrategi. Det hjelper merkevarer med å få oppmerksomhet, drive trafikk til nettsiden sin og utvide virksomheten. Det er en relativt billig måte å øke det digitale engasjementet og tilliten. Bruk av spesifikke og målrettede søkeord bidrar til å gjøre nettstedene og søkeresultatene lettere å finne og derfor drive mer trafikk til sidene.


SEO er billigere lange løp

1. SEO er billigere i det lange løp.

Selv om SEO kan koste tid og penger er det fortsatt billigere enn å betale for annonser i det lange løp. Når du lager innhold som rangerer høyt på resultatene på Google og driver trafikk til nettstedet ditt, trenger du ikke lenger å bruke penger på å få potensielle kunder til å finne nettsiden din. Og når disse kundene bestemmer seg for å klikke på lenken din, koster det null kroner, i motsetning til en Google Ads-kampanje der du betaler per klikk.


2. Søketrafikken er mer stabil.

Når du har rangert på Google, kan du være sikker på at du får gratis trafikk til nettstedet ditt så lenge du fortsetter å optimalisere dem. Det er ingen av / på-bryter med SEO, i motsetning til annonsering på søkemotorer, der nettstedet ditt slutter å vises i søkeresultatene når markedsføringsbudsjettet er over.

organiske resultater merkevareautoritet


3. Organiske resultater bygger merkevareautoritet.

Å vises konsekvent i søkeresultater for søkeord relatert til produktene og tjenestene dine, bidrar til å bygge tillit og merkevareautoritet hos din målgruppe. Det betyr også for Google at du er ekspert på industrien din.


Ulemper med SEO

Her er noen grunner til at du kanskje ikke liker SEO:

1. Søkemotoralgoritmer endres.

Søkemotorer, spesielt Google, har endret algoritmen sin mange ganger gjennom årene. Disse endringene betyr at du må holde et godt øye med markedsføringsstrategien din og organiske resultater.


SEO må optimaliseres jevnlig

2. Du må optimalisere nettstedet ditt jevnlig.

Jobben din slutter ikke når du får nettstedet ditt til å rangere etter et spesifikt søkeord. Over tid må du regelmessig optimalisere innholdet og nettsiden din slik at det fortsetter å rangere på Google. Optimalisering kan omfatte oppdatering av gamle artikler og fjerning av gamle/utløpte lenker.


3. SEO tar tid å vise resultater.

Hvis nettstedet eller domenet ditt er nytt, er det lite sannsynlig at du vil glede deg over umiddelbare resultater fra SEO. Årsaken er at mange faktorer som påvirker hvordan Google rangerer nettsteder, og en av disse faktorer er “history”.


4. SEO krever ferdigheter og ekspertise.

Hvis du ikke ansetter en samarbeidspartner må du være en utmerket skribent og SEO -ekspert for å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer på riktig måte. Det er utvilsomt tidkrevende og overveldende å drive en bedrift mens du tar teknisk SEO, skriving og lenkebyggingstimer.


fordeler med PPC og Google Ads

Fordeler med PPC

Søkemotormarkedsføring (SEM) er markedsføring som innebærer markedsføring av nettsteder ved å øke synligheten på søkemotorsider (SERP) gjennom betalt annonsering. SEM er flott for et merke eller en bedrift med litt mer budsjett, spesielt hvis virksomheten din er avhengig av å lede trafikk direkte til et bestemt nettsted eller en bestemt side. Den består av reklame for å forbedre posisjoneringen av nettstedet ditt.


1. PPC gir raske resultater.

Selv om det kan ta måneder å se resultater fra SEO -strategien din, kan det ta noen timer å se resultater fra PPC -kampanjen din.


PPC annonses vises over organiske resultater

2. PPC-annonser vises over organiske rangeringer.

Når du kjører en PPC-kampanje for søkeordet ditt, vil annonsene dine vises først på søkeresultatsiden.3. PPC lar deg finne målgruppen din.

Når du oppretter en PPC -kampanje, kan du velge hvilken målgruppe du retter annonsene dine mot. Vil du ha folk fra et bestemt geografisk område? Eller mennesker i en bestemt alder? Sivilstatus? Eller interesse? I så fall bør du bruke PPC.


4. Du kan raskt kjøre A/B -tester på en PPC-annonse.

Med en PPC-kampanje kan du kjøre to forskjellige annonser samtidig for å måle den som konverterer best.


Ulemper med PPC

1. PPC-annonser er dyre.

Ulemper med PPC

Uten penger kan du ikke kjøre en PPC -kampanje. Du må betale for hver lenke som publikum klikker på, noe som betyr at når budsjettet ditt tørker opp, gjør trafikken din det også. En PPC -annonse kan også bli enda dyrere når du er i en konkurransedyktig bransje som juridisk eller forsikring.


2. Lavere fortjenestemarginer.

Selv om en PPC-kampanje kan gi kortsiktige gevinster, vil det vanligvis føre til lavere fortjenestemarginer. Fordi PPC er et "pay to play"-system, vil dine anskaffelseskostnader (CAC) fortsette å bli høyere uten en vesentlig økning i prisene på produktene og tjenestene dine.


3. PPC-annonser blir foreldet etter hvert.

Du har begrenset kontroll over din betalte annonse på grunn av regelen som er angitt av annonseplattformer som Google. Som sådan kan kopien din ha lignende ordlyd som konkurrentene dine, noe som gjør det enkelt for publikum å passere raskt.


Hvordan få SEO og PPC til å fungere for deg

I stedet for å velge mellom SEO eller PPC, hvorfor ikke kombinere de to strategiene og få dem til å fungere for deg? Slik kan du få det beste fra begge verdener.


lag målrettingsannonser for SEO og PPC

1. Lag målrettingsannonser.

Var det noen som besøkte nettstedet ditt, sannsynligvis uten å kjøpe? Du kan enkelt bruke en målrettingsannonse for å nå disse besøkende, selv etter at de har forlatt nettstedet ditt.


2. Markedsfør nettstedinnhold med annonser på sosiale medier.

Selv om du vil at innholdet ditt skal rangere organisk, kan du gi det et raskt løft ved å markedsføre det på sosiale medier. Denne typen annonser hjelper ikke bare med innholdsdistribusjon, men de kan potensielt hjelpe deg med å skaffe viktige tilbakekoblinger som vil øke rangeringen din.


Det vil også være synd å ikke markedsføre det siste blogginnlegget, veiledningen, rapporten eller casestudien din etter å ha brukt timer på å lage den.


Samle data fra annonser for å forbedre SEO

3. Samle data fra annonser for å forbedre SEO-strategien din.

PPC-kampanjer gir deg tilgang til mye data-søkevolum for søkeord, søkeord konkurrentene byr på, høyest konverterende oppfordringer til handling og så videre. Hvis du ser på disse dataene nøyaktig, vil du kunne lage bedre SEO -strategier med mindre innsats.


Til oppsummering…

For å avslutte, invester i SEO for å øke nettstedets generelle merkevareautoritet. Bruk Google AdWords for å øke trafikken, få synlighet om dine nye produkter eller tjenester, og sørg for at annonsen din vises for de konkurransedyktige søkeordene. Nå vet du svaret på SEO mot Google Ads; Investering i både SEO og Google Ads vil hjelpe virksomheten din med å vokse online, noe som definitivt er en fantastisk strategi for økt bevissthet.


Klar til å komme i gang? Eller har du fortsatt spørsmål om verdien SEO og Google Ads kan gi virksomheten din?