SEO optimalisering på 1,2,3 - Bli funnet på Google i Norge

Hvis du har en nettside hvor du selger produkter eller tjeneste, og vil bli funnet på Google (eller en annen søkemotor), er det nødvendig å ta i bruk søkemotor optimalisering (SEO) for å få bedre rangering og tiltrekke flere potensielle kunder til relevante landingssider. Å gjennomføre en søkeordsanalyse, forbedre nettsidens SEO, promotere nettsiden og optimalisere de tekniske detaljene, er alle nødvendige i denne prosessen.

SEO optimalisering Norge

Les videre og følg disse frem tipsene for å forbedre nettsidens SEO og dermed øke rangeringen på Google!


1. Undersøk din nisje og bransje


gif

Første steget er å finne din nisje, målgruppe og hvordan den ideelle kunden ser ut. Identifiser søkeordene som kundene kommer til å bruke for å finne produktet og tjenesten du tilbyr. Hvis du for eksempel driver en møbelforretning i Bergen er det lurt å bruke ordene ”Kjøp sofa Bergen” eller ”møbler Bergen”. Hvis du prøver å øke i rangeringen med vanskelige ord og masse konkurranse anbefaler vi å undersøke relevante fraser/setninger for å forbedre rangeringen i søkemotoren raskere. Hemmeligheten er å finne nøkkelord og fraser med høyt søkevolum og lite konkurranse. Du kan også utføre en konkurranseanalyse for å forstå hvordan konkurrentene dine tilfredsstiller søkemotorer.2. Optimaliser nettsidens tekniske SEO detaljer


gif

Hvor fort lader din nettside? Hvor store og tunge er bildene? Får du noen resultater med dine ”call-to-action” knapper? Vurder å øke farten på nettsiden, optimaliser bildene og forbedre andre tekniske SEO detaljer. For å gjennomføre noen av disse oppgavene bør du vurdere å få hjelp av en profesjonell teknisk SEO ekspert som kan putte deg på riktig spor for å oppnå suksess.3. Optimaliser metadata (URL, tagger og titler)


Økende trafikk bør ikke bare være et mål for ”hjem” siden på nettstedet ditt - det burde

gif

være et mål for de andre landingssidene også! Bruk optimaliseringsstrategier for sidene som for eksempel å legge til beskrivende tagger til bildene som inkluderer strategisk plassering av nøkkelord. Ideelt sett bør URL, titler på poster, Meta beskrivelser og overskrifter inneholde nøkkelord og setninger du vil at hver side skal rangeres etter. Ved å optimalisere hver enkelt landingsside øker sjansen for at flere oppdager nettsiden gjennom bloggposter, produktsider og andre relevante kilder.


4. Øk trafikken på nettsiden med kvalitetsinnhold


For virkelig å få tillitten fra publikummet ditt og få kundene til å besøke nettsiden er det nødvendig å regelmessig lage optimalisert innhold. Kvalitetsinnhold gir deg ikke bare reell verdi det gjør også at det blir lagt merke til at du rangerer høyere og tiltrekker deg mer organisk trafikk. Jo mer unikt og spesifikt innhold du produserer, jo bedre. Ikke nøl med å dele din ekspertise med publikummet, dette fordi det vil hjelpe deg å få tillit fra kundene og styrke nettsidens autoriteten og synlighet på Google. Ved å holde innholdet ferskt og verdifullt mens du optimaliserer SEO og nøkkelord vil du øke trafikken på nettsiden.


gif

Forbedre synligheten ved søk basert på geografisk plassering gjennom lokale sitater, oppføringer og ved å gjøre det meste ut av din Google My Business profil. Denne SEO strategien er gunstig for lokale butikker, lokale bedrifter og restauranter som ønsker å tiltrekke seg kunder lokalt.

Vi har laget en enkel steg-for-steg guide for deg som ønsker å sette opp din Google Min Bedrift profil. Kontakt oss hvis du trenger hjelp til å sette opp din Google My Business profil.Finner dine potensielle kunder deg på nett, eller overgår konkurrentene deg? Få en gratis SEO analyse for å finne ut hvordan du kan få bedre resultater! Kontakt oss i dag